vrijdag 22 juli 2016

Dag 10, 11 en 12 - Zomervakantie 2016 - Leidschendam, Rotterdam, Den Haag

  • Leidschendam - Den Haag - Rotterdam
  • met Fiets, Bus, Tram, Randstad Rail en Metro E
  • Wind: uit Oost, West en Zuid, soms van boven
  • Weer: 26 - 32 gr. C. Zonnig, af en toe een wolkje.

Woensdag 20 juli, de 1e tropische dag in Nederland, dus rustig thuis blijven, krantje en klusjes. Ineke en Sandra hebben de moed om 's middags naar Den Haag te gaan,  Ap kijkt naar de Tour, een rustige bergrit in Zwitserland en zoekt wat zeekaarten uit voor Zeeland en eventueel Noord-Frankrijk.

Donderdag een beetje koeler, lekkere fietstocht naar de Vlietlanden, vrij druk daar met zeilbootjes, sloepjes en spelende en zwemmende families.
Spannende klimtijdrit in de Tour, Froome zet in de laatste rit een betere tijd neer dan Tom Dumoulin.

Vrijdag 22 juli doen Ineke, Sandra en Ap een dagje Rotterdam. Ap vertrekt om tien uur op de fiets en is een kleine twee uur later op de Erasmusbrug ( NW 2-3).Vanaf de brug een mooi zicht op het appartementencomplex De Rotterdam van Rem Koolhaas en de weer florerende binnenvaart.



Lekker fietsen over de Kop van Zuid, langs Hotel New York en door een stukje mooi gerestaureerd Katendrecht naar de SS Rotterdam. Een mooier gelijnd, sierlijker passagiersschip is nooit meer gebouwd, prachtig deze Oude Dame.


De schroef op de voorgrond is de reserveschroef, 24.000 kg., in 1958 gegoten bij Lips.

Bij de entree van Hotel SS Rotterdam (ik weet niet zeker of het nu weer rendabel is na het fiasco met de woningbouwvereniging) stonden een paar oude koffers. En jawel, ook mijn oude hutkoffer, meegesleept vanaf mijn eerste reis als leerling Stuurman op MS Deltadrecht, en later met het vliegtuig mee naar Bolivia en Ethiopiƫ, stond er tussen. Nostalgie !


Terugfietsend door Katendrecht kwam ik langs restaurant Posse in een oude opslagloods voor koffie, thee en broodjes tin. Er was een mooie fototentoonstelling van Paul Posse, "Hard Romance" die in pikante foto's de sfeer van het oude Katendrecht terugroept. Mooie plek, veel vintage spullen, foto's en fietsen en prima vega tomatensoep. Aanrader !



 Ineke en Sandra waren inmiddels met de Erasmuslijn naar Metro station Leuvehaven gereisd en via de Erasmusbrug naar het Nederlands Fotomuseum gelopen. Prachtige exposities, natuurfotografie van Paul Lanting:



Ook een mooie selactie van de beroemde Avenue en "Eye Love You" foto's van Ed van der Elsken. Schitterend, je komt ogen en tijd te kort en wat was Nederland liberaal en tolerant !


" Het buitengewone wordt pas zichtbaar als het wordt gezien"

Ineke en Sandra bleven nog wat langer, ze gaan nog naar de Markthal en vanavond komt ook dochter Judith naar Rotterdam en gaan de 3 dames Ethiopisch eten bij de "Smaak van Afrika"



Rond 4 uur stap ik weer op de fiets, wind tegen dus vanaf Pijnacker de metro gepakt, net op tijd thuis om de dramatische afloop van de voorlaatste bergetappe te zien, Dumoulin gevallen en uit de Tour moeten stappen en Bouke Mollema valt ook en zakt van een 2e naar een 10e plek.

Morgen, zaterdag, Sandra naar Schiphol brengen en wij gaan dan gelijk door naar de WSV IJmond voor een rustig middagje in de jachthaven, beetje zwemmen en lezen.
Vanaf zondag zeilen we zuidwaarts met een zacht NW windje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten