woensdag 13 juli 2016

Dag 3 - Zomervakantie 2016 - Akkrum, Harlingen


  • Akkrum – Harlingen  binnendoor  34 zeemijl
  • Vertrek: 10.00 uur, aankomst bij HWSV 17.15 uur
  • Wind NW later N 3-4 en het 
  • Weer: Buien, na Leeuwarden half bewolkt, soms lekker zonnetje



Woensdag rond 10.00 h. vertrokken uit Akkrum, via Kromme Knielis, Pr. Margriet kanaal, Grou en vaarten en sloten richting Leeuwarden. De wind draaide vrij snel van West naar Noord en het leek dat we tussen de buien voor, achter en naast ons door voeren.



Maar bij Warga vielen de buien ook op ons kop en bleef Ineke wijselijk in de kajuit. Vanaf Deinum klaarde het op en kwam het zonnetje er af en toe bij,
Bijna alle Friese brugwachters waren deze tocht vlot met draaien, alleen de spoorbruggen duurden wat lang.

Rond 17.00 h.afgemeerd in het knusse haventje van de WSV Harlingen, mooie plek in het kommetje voor kleine ondiepe schepen.

Even de benen strekken, korte wandeling naar de Noorderhaven en daar liep de NB-24 Titaantje, met Peter en Jikke, net binnen na een geslaagde waddentocht van Ameland over het Vingegat en Kimstergat. Even buurten bij een trotse vader en dochter en jawel, door het Kimstergat moesten ze een stukje door de glorious mud ploegen.

Het weerbericht voor morgen is niet echt gunstig voor een tocht naar Terschelling, NW 5-6, dus wind tegen stroom de eerste uren, dat gaan we echt niet opzoeken.
Maar een dagje Harlingen is altijd geslaagd en als de wind uit die NW hoek blijft waaien gaan we vrijdag waarschijnlijk naar Texel of Den Helder.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten