zondag 31 juli 2016

Dag 21 - Zomervakantie 2016 - Makkum (dus niet Terschelling...)

  • Texel - Makkum
  • Vertrek Oudeschild 13.15 h.  Aankomst Makkum 19.45 
  • Log 35 ZM. Totaal 182  ZM
  • Wind: WNW 2-3  Ruimend naar NNW  5-6
  • Weer: Licht bewolkt, veelal zonnig, 18-22 gr. C

De weersvoorspelling was gunstig: ZW 3-4, toenemend naar 5 en ruimend naar W
Om 13.15, 1 uur na LW, de haven uitgevaren, maar eerst nog een foto gemaakt van de oude en de nieuwe wereld in Oudeschild


De tocht verliep voorspoedig, ruime wind, later voor de wind en op fok en grootzeil liepen we een mooie vaart in de Texelstroom en het Scheurrak, met achter ons een mooie lucht boven Oudeschild.



Bij de Omdraai, waar de geul naar sterk naar het noorden buigt, kregen we de NNW wind Bft 5,recht op de kop en moest de motor een half uurtje bij. Het werd minder aangenaam in de kuip, zeker toen ook de stroom ging tegen lopen. Op zo'n manier nog 3 uur tegen de wind in stampen, of nog meer ueren kruisen, zagen we niet zitten. Bij het Inschot dus niet BB uit, maar comfortabel richting Kornwerderzand. Het was inmiddels NW 6 gaan waaien, met nog een uurtje stroom mee schoten we over de ondiepte van het Zuidoostrak, met op sommige plekken 120 cm water, naar de Lorenzsluis. Half uurtje wachten op een brugopening en daarna vlotjes door de sluis. In Makkum liggen we in een box van 10 m., wel lekker rustig hier.

Op onderstaand kaartje onze route. Er is een kortere en comfortabeler route van Oudeschild naar Makkum......(Niet zo'n duidelijk kaartje, maar ik moet nog leren hoe je tracks kunt uploaden vanaf de Raymarine Plotter.


Morgen blijven we een dag in Makkum, fietsen huren en de omgeving verkennen,
Dinsdag voorspelt Windfinder Z 3. We wachten het maar af en zien wel of we nog in Terschelling komen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten