zondag 31 juli 2016

Dag 20 - Zomervakantie 2016 - Texel

  • Den Helder - Texel
  • Vertrek van Zeedoksluis 10.15 h. Aankomst Oudeschild 12.45 h. 
  • Log 11 ZM. Totaal 147  ZM
  • Wind:  NNW 1-2 ruimen NO 1-2
  • Weer: Licht bewolkt, lekker zonnetje, 22 gr. C.

Om 10 uur soepel door de Zeedoksluis naar buiten geschut en om half elf in het Marsdiep met alle zeilen bij. Weinig wind en uit de verkeerde hoek om naar Terschelling te zeilen, dus werd het Oudeschild, zeker geen straf met dit mooie weer.
Halverwege lag een bevoorradingsschip "ten anker" maar zonder anker. 2 boegschroeven en twee hekschroeven hoeden het schip, m.b.v. de GPS positie, automatisch op de aangegeven positie. Raar gezicht, zonder ankerketting.




Ter hoogte van de veerhaven een mooie oude loodsbotter van het Loodswezen. In 1906 gebouwd, tot 1956 dienst gedaan en nu in bezit van de Stichting Behoud Loodsvaartuig Texelstroom. Een mooi schip en goed dat er, dagtochtjes, mee gevaren wordt.



In de jachthaven was het druk, maar nog een paar kleine boxjes vrij. Tegenover ons ligt een klassieke Cornish Crabber. De twee (deel) eigenaren en een 3e bemanning gaan over een uurtje naar de Cocksdorp, daar voor anker en vannacht door het
"Geultje van Theun de Waard" onderlangs Vlieland. Geen tonnen of staken maar alleen de GPS coordinaten van Theun, die dit verkend heeft. Ook voor een NB24, met wadpoten, goed te doen, de GPS waypoint staan op Nautin.




De middag ging rustig voorbij met lezen, de zaterdagkrant, een grote was draaien en chile con carne klaarmaken.
Bij het strandje van de jachthaven was het Beach Food Festival. Erg gezellig en gemoedelijk en een verrassend goede Texelse band 'Gone to the beach'






Nog wat lekkere Texelse aardbeien en een paar andere Texelse versnaperingen genuttigd. Prima dag ! Morgen met een W-windje naar Terschelling. We vertrekken pas rond 13.00 h. een luie zondagmorgen ligt voor ons.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten