zondag 23 augustus 2020

2020 Augustus - Zomervakantie dag 22 en 23 - Twee dagen, verwaaid, op Texel

 Zaterdag en zondag 22 en 23 september

Om tien uur komen de Bracknell weerkaarten van de UK Met Office binnen. Dat ziet er grimmig uit, een diepe depressie ontwikkelt zich ten noorden van de Azoren en koerst recht op de Britse eilanden en Nederland af. Vanaf dinsdagmiddag gaat het stormen, met ZW 7 tot 9 Bft. We kunnen maandag naar Vlieland, al staan er boven de Richel dan wel flinke golven. Maar wat moeten we op Vlieland als het twee dagen stormt en regent ?! We zijn toch geen strandjutters ?

Nieuw plan, we blijven twee dagen op Texel en vertrekken maandagmorgen vroeg naar Den Oever en verder naar Enkhuizen. Dinsdag en woensdag naar het Zuiderzeemuseum (zijn we nog nooit geweest....) fietsen huren en naar Andijk, naar expositie van de schilderijen en andere kunstwerken van Marius van Dokkum.

We vermaken ons prima op Texel, er zijn wat kleine klussen aan boord (koperen scheepsklok ophangen, digitale klok eruit, USB snoertje maken naar de voorpiek zodat Ineke haar tablet en WiFi hotspot kan opladen, en nog wat opruimklusjes. 

Ap doet boodschappen op de Brompton, we lezen de zaterdag Volkskrant en rond vijf uur gaan we met Peter en Henri een visje eten bij het  uitstekende Vispaleis. Kibbeling en voor Ap drie lekkere rode poontjes.

Het blijft hard waaien, toch gauw ZW 6-7. Op de een of andere manier wordt je moe van dat huilen en gieren van de wind. Maar in de kajuit heb je er minder last van. Het wordt nog laat, Ineke kijkt nog twee afleveringen van Downton Abbey, i op de 3 afleveringen kijkt Ap mee, om toch een beetje bij te bliven.

Zondagmorgen vroeg vertrekt de Titaantje, lekker voor de wind naar Den Oever en in 1 keer door naar Urk. Tja, sommige mensen moeten nog werken.

Het is te koud om naar het strandje naast de haven te gaan. Rond elf uur vertrekken vrij veel jachten richting Kornwerderzand. De haven loopt aardig leeg. Rechts onder op de foto zie je nog de wiebelige A en B steigertjes. Daar gaan we dus nooit meer liggen.

Ap fietst naar Den Burg om boodschappen voor vanavond. Dikke W 6 op de kop, maar het is maar 3 km en de beloning komt op de terugweg. Het is opvallend druk met toeristen in het centrum van Den Burg, maar daar moet ik niet wezen, AH is goed genoeg.

Rond een uur of vier maken we nog een wandeling naar de oude haven. Eetcafe Veronica is onze stamkroeg, prima appeltaart en voor Ap een rondje Van Dobben bitterballen met een Texelse Skuumkoppe. 

Aan boord nog wat bijkletsen met een wijntje en een stokbroodje met lekkere dingetjes. De wind is gaan liggen, de zon schijnt. Vanavond op tijd de kooi in en morgen om half zeven gooien we los.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten