zondag 30 augustus 2020

2020 Augustus - Zomervakantie dag 28, 29 en 30 - 3 leuke dagen in Almere

 Vrijdag 28 aug.

Ineke vertrekt met de bus van 10.00 h. via Almere centrum, naar Almere Buiten, waar Sandra woont. Ze hebben een moeder-dochter-kleindochter dag en natuurlijk gaan er kleine cadeautjes mee. 
Uitstekend OV in Almere, mondkapje op.

Ap heeft altijd wel een paar klusjes en maakt met de vouwfiets een tochtje richting Hollandse Brug. Almere is "gepland"aangelegd, met vier kernen, veel groen en prima vrijliggende fietspaden. 

Boodschappen op de aardige weekmarkt en bij de Vomar. Daar hebben ze nog nooit gehoord van biologische kip, maar de kipstuckjes van de vegetarische slager smaken ook prima.

Het is typisch weer wat bij een depressie hoort, opklaringen, buien, frontjes die overtrekken.


's Avonds gaan we uit eten bij restaurant Seni op de markt. Het wordt gerund door een rondborstige Eritrese madam, en haar zoon (of jonge echtgenoot) staat in de keuken. Gezellige sfeer en de uitstekende enjera is van teff gemaakt, heerlijk. De doro wot en kaj wot ( kip en rundvlees in pittige saus) smaken niet echt zoals het hoort (de berbere is op denk ik) maar het is een prima bijna authentieke maaltijd voor een schappelijke prijs.
Terug aan boord zien we onze favoriet Astrid Kersseboom de Slimste Mens winnen

Zaterdag 29 aug.  Ap is vandaag 71 jaar geworden !

De WhatsAppjes met felicitaties stromen binnen. Ineke gaat met de bus naar het centrum om Sandra en Lilith te helpen met overstappen en het stel komt terug met lekkere taartjes van bakker Bart. Ik heb de boot aan de meldsteiger gelegd, dan kan Sandra makkelijker aan boord klimmen. Het weer is niet daverend, maar Ap en Sandra willen toch graag zeilen en om 12 uur uur zetten we koers naar de Schelp, een "Marrekrite"eilandje bij Naarden. Het is heerlijk zeilen, de wind is zuid en er valt nauwelijks regen, wel koud ! Ap heeft op Marktplaats, in Sneek, een oranje reddingsvestje op de kop getikt en de kleine meid vindt het kennelijk een serieuze zaak.


Op de Schelp is het lekker rustig, het kan daar 's zomers flink druk zijn met BBQ's en zo, maar nu liggen er maar drie schepen. Heerlijk om de benen te strekken en een kleine picknick te houden.


Na een uurtje vertrekken we weer onder zeil, tussen de eendjes en meerkoeten,  en zeilen onder de Hollandse brug door. Als je dat niet gewend bent is het toch eng (voor Sandra) want het is net op de top van de mast de brug raakt.

De tocht terug naar Almere is lekker bezeild met ruime wind, de zon schijnt af en toe, het wordt gezellig druk op het water met klasjes Optimisten en Pico's. En geen fonteinkruid !!

We meren om vier uur weer af aan de meldsteiger.  De drie dames lopen naar de bushalte en Ap vaart rustig naar box C27.  Nog wat boodschappen om vanavond een lekkere vegetarische Marokkaanse kip tajine te maken. Ineke is geen tofu liefhebber, maar ze proefde weinig verschil. Mooi zo.

Zondag 30 aug. Verwaaid in Almere

Het weerbericht was zo mooi: 's morgens wat regen en 's middags een matige N wind, opklaringen, ideaal dus om naar Durgerdam te zeilen.
Blijkt er opeens een depressie met de kern boven Arnhem te liggen. Regenfronten uit het noorden  trekken over, de wind is Noord 6-7, het is koud. Geen "jolly ride"naar Durgerdam, maar een dagje verwaaid in Almere. 

Maar we vermaken ons prima, even op de vouwfiets om verse broodjes, stukje fietsen langs het Gooimeer en Ineke duikt om één uur in de voorpiek met de laptop om twee afleveringen van Downton Abbey te bekijken. Schijnt verslavend te zijn....., maar het gaat mij iets te langzaam en te veel ingewikkelde intriges

De jachthaven ziet er een beetje troosteloos uit, zelfs in de gezellige kantine is het stil.


Het weerbericht voor morgen ziet er stuk beter en vriendelijker uit, rond elf uur zetten we koers naar het mondaine Durgerdam.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten