maandag 4 juli 2022

Juni-Juli 2022 - Week 4 Duitse Wadden - Naar Norderney met verkeerde wind

 Zaterdag 2 juli - Van Langeoog naar Norderney

  •  Langeoog - Norderney 14 zm - totaal 109 zm
  • V. Langeoog 11.15 h. (HW - 3 h.)  A. Norderney 15.15 h.  
  • Wind: WZW ruimend naar W Bft 3-5
  • Weer: zonnig, 19 gr. C
We vertrekken een half uurtje later dan gepland. Havenmeester Ulla is even weg tot half twaalf, dus we kunnen de SEP kaart van € 20,- niet inleveren. De schipperse van het motorjacht naast ons vindt het geen probleem om dat voor ons te doen, dus voor & achter om 11.15. h. De Kia Ora is dan al een kwartiertje vertrokken, op weg naar Borkum

De windvoorspelling was ZW 3-4, maar de wind zit in de West hoek en is veranderlijk. Geen bezeilde route naar Norderney. Langer wachten heeft geen zin, want de wind blijft zo de komende dagen. Dan maar de Yanmar 1-pitter aan en rustig via het Baltrumer WfW en het Norderneyer WfW naar Norderney motoren.

Baltrum ligt er om 13.15 h. mooi bij. In het zeegat staat wat deining, 


Ineke wordt een beetje misselijk, maar dat is snel over als we weer langs de ruim 200 zeehonden zeilen op de oostpunt van Norderney.
Zoals beloofd: geen foto's of filmpjes meer ! 

In de verte zien we af en toe de Kia Ora. Onder Norderney wordt de zee wat rustiger en met 4 kts varen we rustig op Norderney af. 
Om 15.15 h. staat Kees op de steiger om een lijntje aan te nemen. Borkum is niet haalbaar met nog twee wantijen en steeds die harde W wind tegen. We liggen weer in een boxje tegenover het havenkantoor. Het voelt direct vertrouwd.
Twee boxen verder ligt de Second Wind, Jannie en Auke hebben het prima naar hun zin op Norderney. Fietsen, concerten, strandfeest, mooie natuur ! 

We blijven drie nachten, morgen een fiets huren voor Ineke. De weersvoorspelling is onzeker voor de komende dagen. 
Ap is, na de tweedaagse meteo cursus bij Henk Huizinga (NIMOS) hondstrouw aan de Bracknell kaarten van de UK Met Office en analyseert voor dinsdag een mooie WNW wind. We willen naar Termunterzijl en plannen dan een nachtelijke getijstop bij de Osterems boei 40 of 42, zodat we de volgende morgen met de vloedstroom naar Termunterzijl zeilen. 
Als wind en weer tegen zitten dan buigen we af naar Greetsiel of eerder naar Borkum.

Dat is het plan, maar ja,  "zoals de wind waait, waait m'n hemdje " 
We gaan het zien !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten