donderdag 14 juli 2022

Juni-Juli 2022 - Week 5 Duitse Wadden - Verwaaid op een autovrij eiland

Zaterdag 9 juli en zondag 10 juli -  Twee dagen "sweet memories"

De wind blijft onveranderd uit het westen waaien, Bft 4-5, we blijven twee dagen op dit aangename eiland. Ook hier natuurlijk verhoogde dijken en een fraaie dijkcoupure met hydraulische vloedplanken.


Ineke huurt een fiets, merk Germania, 7-speed en lekker lichtlopend. We willen naar de viswinkel bij de opgang naar het strand voor een broodje garnalen. Helaas, de mooie vistent heeft de Corona niet overleefd. Dan fietsen we maar naar Domäne Bill, een restaurant op de oostpunt. Beroemd om de grote sneeën krentenbrood met roomboter.  De zaak is flink uitgebreid, en het menu ook. Voor Ineke een grote kom minestrone soep, Ap houdt het klassiek: 


  De 9 km terug fietsen is een makkie met de harde Westenwind.  Terug bij de haven is het LW en kunnen we zien waar de modderbanken liggen.


Op Juist is een goede warme bakker, drogist en apotheek en een EDEKA supermarkt. Worden allemaal met paard en wagen en E-bakfietsen bevoorraad
De enige twee auto's zijn een ambulance/brandweer auto en een autootje van de "Notartz"


Aan de westkant van Juist is een nieuw eiland ontstaan, de "Kachelot Plate"  Was nog een zandvlakte, maar niet toegankelijk voor mensen. Doet wel wat denken aan de Noorderhaaks bij Den Helder. 
Ten ZO daarvan ligt het eiland Memmert, geleidelijk aan zijn daar lage begroeiing, struiken en bomen gaan groeien. Allemaal aangewaaide zaadjes en zaadjes die vogels hebben meegebracht van andere eilanden en het vasteland.


's Avonds gaan we nog even naar de Kurplatz voor een concert, de Duits/Spaanse zanger David Ferrer zingt nummers van Amy Winehouse en Joe Cocker. Hij heeft vast veel meegemaakt want hij zingt met heel veel verdriet en pathos in z'n stem.


's Avonds nog een wandeling naar het "Spinaker"  baken op de pier, twee verliefde scholeksters zitten in het avondzonnetje op een paal.


We maken een lekkere Penne Arabiata. 

Dag Juist, morgen gaan we terug naar Nederland !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten