donderdag 28 juli 2022

Juni-Juli 2022 - Week 5 - Van Ameland, dor de Blauwe Balg, naar Terschelling

Vrijdag 22 juli - Mooie tocht, weinig zeehonden, heerlijk voor anker

  •  Ameland - Terschelling  19 zm - totaal 223 zm
  • V. Ameland 11.30 h. A. Terschelling 19.30 h  
  • Wind: Westelijk, NW 2 later W 1-2
  • Weer: zonnig, 22 gr. C
We vertrekken rond LW van Ameland, zodat we het eerste uur nog een beetje stroom mee hebben in het Molengat. De Anam Cara is een kwartiertje eerder vertrokken.
Vanwege de olielekkage (vermoedelijk een poreuze oliedrukleiding) varen we zo min mogelijk op de motor. Gelukkig staat er een NW windje, dus tot de vuurtoren van Ameland is het redelijk bezeild. In het Borndiep heeft opkruisen geen zin tegen 2 kts stroom, dus moet de motor een uurtje aan, tot we bij de Robbenplaat de Blauwe Balg in draaien. 

De Anam Cara ligt vlak voor de Blauwe Balg voor anker om met de twee kinderen zeehonden te spotten. Er zijn er niet veel vandaag, een stuk of vijftien.

 
Vanaf de Blauwe Balg kunnen we weer zeilen, en foto's van elkaars schepen maken.


De Anam Cara is een NB 29, daar zijn er maar 3 van gebouwd, mooi schip, met meer ruimte, een natte cel, bijna stahoogte, kortom meer comfort. En dat is prettig met twee kinderen aan boord.


We zeilen vlotjes door het Oosterom richting Terschelling. De jachthaven daar ligt mudjevol, we hebben geen zin in die drukte en vinden een mooie ankerplek vlak bij de haven, op de 4 meter dieptelijn. Ook de Anam Cara gaat voor anker.




Sanne neemt een frisse duik en zwemt naar ons toe en vraagt of we warme chocolademelk met rum hebben. Helaas, een glas Pinot Grigio kunnen we wel aanbieden, maar dat zwemt zo lastig terug.


Het is een prachtige ankerplek, er staat weinig weinig stroom en we hebben mooi zicht op Terschelling. De avond valt onder de blink van de Brandaris


Morgen op tijd anker op voor het mooie traject naar Harlingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten