vrijdag 3 augustus 2018

2018 Zomervakantie dag 37 Deel 2 - Calais naar Gravelines

Woensdag 1 aug. deel 2 - Weerzien met Gravelines !

  • Calais - Gravelines 12 zm - totaal 415 zm 
  • Vertrek : brug van 14.02  Aankomst 16.50 h.
  • Wind: NO 2-3
  • Weer: Zonnig en warm, 26 gr. C.
De keersluis en brug van de jachthaven van Calais gaan open om HW -2 tot +2. Om 14.02 varen we met 5 andere jachten door de brug, in de voorhaven komen daar zo'n 15 kleine, snelle prive vissersboten bij uit de kleine, droogvallende haven. De lichten van Port Control springen op 3 x rood, er komen 2 ferries aan en er vertrekken er 2. Mooi spektakel de uitgaande ferries moeten draaien in de vrij kleine voorhaven.

Maar om 14.40 h. krijgen we groen licht, de vissersbootjes spuiten er van door, wij zetten rustig de zeilen en steken de zandbanken over van de rede van Calais.
Er staat weinig wind uit het NO,  maar genoeg om, met flink stroom mee, een vaartje van 5 kts te halen.


De ingang van het havenkanaal naar Gravelines is lastig te zien, maar de Raymarine E7 geeft alle details en de grote Franse boeien helpen ook !


Om 16.00 h. anderhalf uur voor HW, varen we het havenkanaal in. Altijd weer een aparte belevenis. Verderop is een zeilschool, leuk gezicht.



Het voetgangers- en fiets pontje naar van Grand- naar Petite Philippe vaart op en neer. We loden nooit minder dan 2,5 m.water.


Om 16.50 h. varen we door de keersluis de jachthaven binnen. Per telefoon kregen we een mooie ligplaats, aan de buitenkant van de steigers, daar is de kans op droogvallen en in de modder zakken het kleinst.

Schoon schip maken, afmeerborrel en 's avonds een hapje eten in het havenrestaurant. Dat was ooit steengoed, maar de Afrikaanse eigenaar is vertrokken en zijn vrouw draait nu de tent met te weinig personeel. Dus lang wachten op voorgerecht en hoofdgerecht en het was allemaal niet bijster goed verzorgd.

Nou ja, je kunt niet alles hebben en we zijn blij en content dat we weer eens in Gravelines liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten