zondag 5 augustus 2018

2018 Zomervakantie dag 39 - Nieuwpoort naar Blankenberge

Vrijdag 3 aug. -  Rustig zeilen naar Blankenberge

  • Nieuwpoort - Blankenberge 22 zm - totaal 464 zm 
  • Vertrek : 16.00  h. (HW -3)  Aankomst 21.30 h. 
  • Wind: NNO 2-3, later ONO 1-2
  • Weer: Zonnig en warm, 27 gr. C.
De Koninklijke Jacht Club Nieuwpoort is een mooie jachthaven, ongeveer 2 km van het centrum. Dichterbij zijn een Delhaize en een Aldi. We mogen van de aardige, oudere havenmeester blijven liggen aan het einde van de meld- en brandstofsteiger, toch weer een voordeel van een klein schip.


Hoewel voordeel....Het schip achter ons, de 'Viveur', een grote 40 ft Dehler, heeft een verstopte leiding van de vuilwatertank. "Klote", zegt de schipper, een jong Rotterdams no-nonsense-what-the-fuck-wie-maakt-mij-wat-te-jong-rijk-geworden type, "nu kan ik op zee m'n stronttank niet lozen". Dan maar in de haven aan de meldsteiger de verstopte leiding doorspoelen met de waterslang. Moet kunnen toch!  Dat wordt me toch een stinkboel, de 'Viveur' wordt "Odeur", gadver !

In Nieuwpoort is niet zo veel te doen,of je moet fietsen huren om b.v. lngs de IJzer te fietsen (of naar Plopsaland te gaan...) Ineke gaat verse broodjes halen, Ap maakt de bilge droog (er komt wat water binnen langs de schroefas) en we luieren en lezen de dag door. 

Vanaf 16.00 h. gaat de stroom meelopen en we vertrekken. De overzetboot ligt aan de steiger om passagiers in te schepen,  met 1 voorspring aan de wal en de motor op vol vooruit. En dat steeds 15 min. lang, terwijl de overtocht maar 5 min. duurt. Dat moet toch anders kunnen.

Eenmaal buiten maken we een lange slag naar buiten, dan is Blankenberge net mooi bezeild. De Vlaamse kust is de mooiste niet, vooral bij Middelkerke staat een hele lange rij hoge flats. Maar 'Old Faithfull James' doet z'n werk, Ineke leest een boek over pensionados en Ap gooit de vislijn uit. Om 22.00 h. zijn we tussen de pieren van Blankenberge. 


We varen een lege box in met een groen bordje en besluiten dat we hier een paar dagen blijven. Zondag is het Paravang festival, gezellig. En de wind blijft de komende dagen zwakjes uit de verkeerde hoek waaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten