donderdag 9 augustus 2018

2018 Zomervakantie dag 43 - Genieten in Roompot Marina en Ap fietst naar Vlissingen

Dinsdag 7 aug.
Ap staat vroeg op, want hij wil naar Vlissingen fietsen om een pakketje op te halen bij z'n broer in Vlissingen. Wat was er gebeurd: nou, tijdens de nogal pittige tocht twee weken geleden van Blankenberge naar Oostende was ik vergeten om m'n oude Sony DSC V3 camera binnen te leggen. Een paar kletsen buiswater er over heen en het LCD scherm bleef op zwart. Twee weken heeft de camera aan het achterstag in de zon gehangen om te drogen, maar helaas. Dus bestelde ik een andere 2e hands camera, met optische zoeker natuurlijk, en liet die afleveren bij m'n broer. We zouden immers naar Vlissingen gaan !

Om 8 uur een prima Gazelle gehuurd bij de havenmeester en naar Vlissingen gefietst. Valt nog tegen met die oostenwind, vooral over de Veerse dam. Maar daarna is het mooi fietsen over de kronkelige B-weggetjes van Walcheren.

"Oemoemenoe"
Oemoemenoe, zo heette de kampeervouwwagen van m'n zuster en zwager, Letty en Ruud, waarmee ze jarenlang Europa hebben rondgetoerd. Nog geen TomTom, dus regelmatig moest de auto aan de kant op een Frans binnenweggetje en was het "Oemoemenoe ?"

Rond etenstijd (!) ben ik in Vlissingen en eet een hapje mee in de tuin. Het is behoorlijk warm, de warmste dag van de tweede hittegolf. 
Rond half twee richting Veere, nog even langs ons oude huis aan de Rehobothstraat 1, de voormalige astorie. Wij hebben het huis in 1999 verkocht aan een Stichting voor begeleid wonen. Waar vroeger bomen stonden en een hoge heg, ligt nu saaie, effectieve bestrating. Ineke herkende op de foto het huis bijna niet terug. We hebben hier met veel genoegen gewoond toen we terug kwamen van onze laatste missie naar de Filippijnen.


Met het zuidenwindje is terugfietsen een 'pommetje, oeufje' en ik haal net het pontje van Veere naar Kamperland. Scheelt toch 8 km. Het is ontzettend druk op het Veerse meer met allerlei soorten boten en bootjes.


 Ook de afval-en-Dixie ophaaldienst doet z'n werk.


Vanaf Kamperland is het nog 5 km naar de Roompot. Nog wat boodschappen doen bij de AH en om half vijf weer terug bij de boot. Ineke heeft heerlijk gezwommen op het strand bij de jachthaven en de was gedaan. Ap duikt nog een uurtje naast de boot om de laatste resten fijnwier van de waterlijn te krabben en borstelen.

De weerberichten voor morgen, W tot ZW 5-6 zien er niet goed uit om buitenom naar Stellendam te gaan, we wijzigen de plannen en gaan morgen naar Kats, naar zeilmaker Lion Sails.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten