vrijdag 24 augustus 2018

2018 Zomervakantie dag 49 - Knobbelige Noordzee

Zaterdag 18 augustus - Scheveningen - IJmuiden

  • Scheveningen - IJmuiden 26 zm - totaal 606 zm 
  • Vertrek : 08.20 h. Aankomst  13.00 h.tussen de pieren
  • Wind: ZW 3-4, ruimend W 4-5
  • Weer: Bewolkt, 20 gr. C.
Scheveningen is onze minst favoriete jachthaven, met het hoogste liggeld van Nederland (22,10) en er liggen heel veel, heel snelle jachten met dito bemanning met snelle umbo zonnebrillen en Gaastra broeken.
Maar de sanitaire voorzieningen zijn erg mooi, hoewel een flink eind lopen van onze mini box.
Om 08.20 h. maken we los en in de havenmond kan het grootzeil en de fok omhoog. Er staat een erg knobbelige zee, wind tegen stroom en een lange deining uit het zuidwesten.
Scheveningen ligt onder een zware wolk, maar het blijft droog.


Door de onrustige zee voelt de schipperse zich aardig ziek. Geen boterhammen smeren vandaag, maar proberen om de ontbijtboterhammen binnen te houden


We lopen zo'n 4,5 knoop over de grond. De kustwacht passeert ons heel langzaam  en cirkelt een eindje verder om een groter jacht. Op zoek naar drugslading waarschijnlijk.


Zo'n 5 zm uit de kust liggen weer een stuk of 12 schepen voor anker, wachtend op een opdracht. De twee heavy cargo schepen liggen er ook nog steeds, de markt is kennelijk een beetje ingestort.


Het zeilen gaat prima, de wind ruimt een beetje naar NW en om 13.00 h. varen we de grote pieren van IJmuiden binnen, halen rustig de zeilen naar beneden en 20 min. later liggen we in een M box. Vanmiddag naar het strand of wordt het een siesta ?

Nou, het werd dus een siesta en een korte strandwandeling. 's Avonds eten we uittstekend in het havenrestaurant "The Admirals". Goed gebakken sliptongetjes en weinig poespas er om heen. heerlijk !

Het weerbericht voor morgen belooft niet veel goeds voor een zeiltocht naar Texel of Den Helder: ZW 4-5 en toenemend tot W 6-7. dat is geen lolletje in het Marsdiep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten