donderdag 9 augustus 2018

2018 Zomervakantie dag 42 - Blankenberge - Roompot

Maandag 6 aug. -  Over de monding van de Westerschelde

  • Blankenberge - Roompot Marina,  32 zm - totaal 496 zm 
  • Vertrek : 05.15 h. Aankomst 11.30 h. in Roompotsluis 
  • Wind: NO 2-3, later ONO 1-2
  • Weer: Licht bewolkt, later zonnig en warm, 24 gr. C.
Vroeg op, als we rond 5 uur vertrekken hebben we in de monding van de Westerschelde de stroom mee en later in de Oude Roompot ook.
Om kwart over vijf varen we zachtjes de haven uit, het ochtendgloren tegemoet.
Er staat een lekker windje en met alle zeilen bij varen we met 4-5 knopen de 20 zm richting Domburg.
Bij Zeebrugge komt de zon op, altijd een magisch moment. Een roll-on-roll-off met bestemming Zeebrugge loopt voor ons over.


We lopen een lekker vaartje, op Radio 1 klinkt Jurgen v.d.Berg vertrouwd en de stemming zit er, ondanks de ochtendkilte, nog goed in.



Tegen 10 uur varen we langs Domburg en gaat de wind liggen. Helaas moet de motor aan en wordt de zee knobbelig. Ineke neemt een Belgische zeeziekte pil en gaat een uurtje liggen.
Bij Oranjezon varen we vlak langs het strand, gedeeltes hiervan zijn naturistenstranden. Dit gedeelte van de Oude Roompot was in de 60er jaren ook oefengebied van de twee flottieljes mijnenvegers uit Vlissingen. "Kameeltjes kijken" was destijds de uitdrukking.


Om half elf meren we even af aan de wachtsteiger van de Roompotsluis. Naar buiten schutten een stuk of 20 zeiljachten, de stroom loop nu naar buiten, de Oosterschelde loopt leeg !


We schutten vlot naar binnen, na de sluis is het nog ruim 2 zm tot de Roompot Marina. We hadden natuurlijk prima kunnen zeilen met een zwak oostenwindje, maar dom genoeg hielden we de motor bij.
We krijgen een mooie rustige plek aan de noordkant van de B-steiger met uitzicht op de Oosterschelde. Ineke voelt zich weer senang, we eten een paar broodjes en gaan allebei tevreden een uurtje onder zeil ! 32 zm in ruim 6 uur, goed gedaan Schone Waardin !

Na de siesta duikt Ap de schone Oosterschelde in en begint aan een lastige klus. In Etaples heeft zich een heel fijndradig wier vastgemaakt aan de waterlijn. Je krijgt het er met de luiwagen niet af, dus gaat Ap met schuurspons en harde borstel te water om dat wier er af te borstelen. Hardnekkig spul, maar na een uurtje is het halve schip weer schoon. Morgen de rest.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten