vrijdag 4 mei 2018

2018 Mei vakantie - Dag 0

Op donderdag 26 april, met redelijk weer vertrokken van Leidschendam naar Akkrum. De Schone Waardin lag er prima bij, Dankzij de Stor-dry luchtontvochtiger was in de kajuit alles kurkdroog, Werkt op 220 V en verbruikt 75 W. UItstekende uitvinding en geen gedoe meer met vochtvreters













Het inladen van de auto en het inruimen van de boot is altijd een hele klus en we moeten allebei weer wennen aan het sjouwen, bukken en kruipen. Na een dagje hard poetsen en boenen weer  prima pizza's gegeten bij La Ruota en 's avonds met een warme kruik naar bed, want het was koud.....

Vrijdag verder schoongemaakt, de Waeco koelbox (met nieuw deksel) voorzien van verse spullen en een flesje witte wijn en het grootzeil en de kluiver aangeslagen. In het grootzeil (inmiddels 18 seizoenen oud) zaten wat scheurtjes rond de zakjes van de zeillatten. Ook in de kluiver een scheurtje, dus deze winter alles vakkundig laten repararen bij Lion Sails in Kats. Ook een nieuwe huik laten maken, de oude viel van ellende uit elkaar.
Verder de motor en accu's nagekeken, marifoon en GPS getest, de Navionics kaart ge-updatet en zo nog wat klusjes. Het werd wel kouder en er stond een venijnige wind.
Voor de afwisseling een keertje gegeten bij Kromme Knilis. Nou, dat is zeker aan te raden, lekkere asperges met beenham en krieltjes en voor Ineke een potje lamsstoofvlees. Het seizoen is goed begonnen !

Zaterdamorgen was het weerbericht voor het weekend niet best, heel veel kou en regen. Dus om 11 elf uur in de auto naar huis, volgende week wordt het beter weer en gaan we lekker zeilen in Friesland.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten