dinsdag 8 mei 2018

2018 Mei vakantie - dag 7, 8 en 9

Leidschendam  maandag 7 mei t/m woensdag 9 mei

Ineke moet vroeg op, want ze mag weer twee dagen voor de klas staan en Ap gaat naar het Leergeld kantoor om het jaarverslag 2017 van Leergeld Leidschendam-Voorburg te versturen naar relaties, gemeentes, politieke partijen en sponsoren.

's Middags een afspraak bij CarGlass. Een scherp steentje op de ruitenwisser had een fraaie omgekeerde parabool ingeslepen in de voorruit van onze oude, trouwe Corolla.
Uit coulance, vanwege 12  jaar schadevrij rijden, vergoedt Driekleur verzekeringen een nieuwe ruit.
Onafhankelijke, middelgrote, Zeeuwse maatschappij, daar kennen ze hun klanten nog.

Zo'n Carglass werkplaats ziet er ruim en kraakhelder uit en ik wordt snel, vriendelijk en adequaat geholpen. Als ergens de multiculturele samenleving geslaagd is dan is het wel in auto-onderhoud en aanverwante bedrijven.

Dinsdag naar Vrolijk Watersport in Scheveningen voor twee nieuwe accu's. Het worden toch twee 72 ah exemplaren. De service accu van 105 ah die ik eerst op het oog had is een stuk langer en hoger (en zwaarder, denk aan je rug Ap...) en de polariteit zit verkeerd om.

In de watersportwinkel voel ik me altijd als een kind in een snoepwinkel. Maar ik kan me bedwingen en ga slechts naar huis met de 2018 Cruising Almanac (want naar Noord-Frankrijk dit jaar en naar Denemarken volgend jaar)  en een 'absoluut onmisbare'  Rubytec Mosquito Catcher and USB LED Lantern. Schijnt goed te werken, zelfde principe als die blauwlicht bakken bij de slager.


De kofferbak zit redelijk vol met nieuwe aanwinsten:


Woensdag weer richting Akkrum. Ineke heeft eerst nog een medewerkerslunch en -uitje in Naaldwijk en Zoetermeer. Het paintball schieten houdt ze uiteraard voor gezien !

Het personeelsuitje van Ineke loopt een beetje uit, was erg gezellig in Naaldwijk ! We wachten met vertrek naar Akkrum tot de Hemelvaartsfiles zijn opgelost. Om 18.00 h. in de auto en na een rustig ritje zijn we om kwart over acht bij de boot.

Ap gaat gelijk aan de slag om de twee nieuwe accu's te plaatsen. Het is maar goed dat ik geen grotere, want ook hogere boordaccu heb gekocht, want die past niet onder het luik van de accu kist.

Morgen willen we richting Stavoren en Broekerhaven en Hoorn. het weerbericht is redelijk goed, donderdag even een dipje en dan nog 3 mooie dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten