zaterdag 5 mei 2018

2018 Mei vakantie - dag 3

Donderdag 3 mei - Eindelijk zeilen 
  • Langweer - Stavoren . Log 18 zm , totaal 28 zm
  • Vertrek 13.00 h. h. Aankomst 17.15  h.
  • Wind: NW ruimend naar N 3-4
  • Weer: Licht bewolkt, helder, zonnig, 10 gr.
In Langweer rustig aan gedaan, broodjes en krantje halen, lekker ontbijten in de kuip met een stralend zonnetje. Ineke gaat nog even verder met het poetsen van het berghout en Ap duikt de voorpiek in om de aansluiting van de vulpijp aan de waterzak opnieuw vast te zetten. Want daar lekt het als de zak helemaal vol is en tegen het luik drukt. En om nou iedere keer na het water tanken de bilge weer droog te dweilen hebben we ook geen zin in. Het opnieuw vastzetten van de flens was een klus, op m'n buik met m'n hoofd omlaag in de voorpiek, rode kop, maar het is gelukt want er lekt geen water meer.

Rond 13.00 h. vertrokken uit een vrijwel lege passanten haven.



Via de Janesloot, PM kanaal en de Jeltesloot richting Heeger Meer. De wind ruimde mooi naar het noorden, vanaf Heeg was alles mooi bezeild.
Het Friese landschap gleed voorbij, prachtig, hier en daar nog koeien in de wei, dat worden er helaas steeds minder .


Het was nog aardig koud op de Fluessen met die noordenwind, goed ingepakt zeilden we op Stavoren aan.


In de binnenhaven om kwart over vijf een mooi plekje gevonden en wachten tot de Jan van Gent langs zou komen, we hadden met Gonnie en Joost afgesproken. Glaasje wijn erbij, maar geen Jan van Gent. Om zes uur is Ineke maar eens verder de haven ingelopen, onze vrienden lagen daar al vanaf vier uur te wachten. Dus maar gelijk Cafe Max ingedoken voor wat broodjes met tapenade en zoals altijd uitstekende sateh's en entrecotes.

Als afsluiter op de Schone Waardin nog een paar slaapmutsjes, bijgekletst en om 22.30 h. ging idereen zeer voldaan naar kooi.
Dat was een fijne eerste zeildag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten