dinsdag 22 mei 2018

2018 Mei vakantie - dag 22

Dinsdag 22 mei -  Solozeilen over het Sneekermeer naar de Gudzekop

  • Akkrum -Gudzekop 14 zm - totaal  157 zm. 
  • Vertrek  12.30 h. Aankomst  16.30 h.
  • Wind: oost 4 - 5
  • Weer: Licht bewolkt, later hoge bewollking. 25 gr.C.

Ale eerste vanmorgen de watertank vier keer doorgespoeld. Het lijkt er op dat de waterzak weer schoon is, na drie keer spoelen kwam er mooi helder water uit de kraan.

Nog wat boodschappen doen in het dorp, en koffie met een krentebol bij de bakker.
Het wordt al aardig warm in de jachthaven, dus om half een de trossen los en op alleen de fok richting Sneekermeer gezeild. Het was een jaar geleden dat ik solo  zeilde, rustig aan maar. Na Heerenzijl de fok en het gereefde grootzeil gehesen, er was Oost 4 tot 5 voorspeld en dat kwam aardig uit. 
De windmeter doet goede diensten. Ik vind altijd dat het veel minder hard waait dan het in werkelijkheid doet, ("valt wel mee hoor Ien, hooguit een dikke 4" als je uit je ondergoed waait...) Dat kunnen we nu objectief meten met een eenvoudige opstelling met een fotostatiefje op de hekstoel.


 Met alleen de fok en een gereefd grootzeil bij loopt de NB24 als een zonnetje en ligt mooi op het roer.

Na een paar rondjes Sneekermeer is het wel genoeg voor vandaag. Richting Langweer zijn mooie Marekrite plekken, maar veel plekken zijn bezet door motorboten. Logisch, want op sommige stukken loopt er een fietspad langs, handig voor de boodschappen op de vouw-e-bike.

Dan maar richting Holle Greft en in de Gudzekop een mooie plek gevonden. Het is inmiddels borreltijd, de dagelijkse gang doet z'n werk en het is prima toeven in de kuip met een biertje en een flink bord bami. Ik heb geen zin meer om de teakhouden handgrepen op het kajuitdak te poetsen en lees de krant van vandaag,,voer een gesprek met twee meerkoeten en maak nog wat aardige foto's in het mooie avondlicht. De Schone Waardin ligt er weer mooi bij !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten