zaterdag 12 mei 2018

2018 Mei vakantie - dag 11

Vrijdag 12 mei -  Naar Broekerhaven, vooral op de motor
  • Stavoren - Broekerhaven 17 zm, totaal 101 zm
  • Vertrek 13.30 door de sluis. Aankomst 17.15 h.
  • Wind: Variabel 0 - 1
  • Weer: bijna onbewolkt, beetje nevelig
Het marifoon weerbericht klonk goed, ZO 2-3 een mooi bezeilde koers naar Enkhuizen. 's Morgens rustig aan gedaan, leuke wandeling door de wijkjes van Stavoren achter de dijk, met mooie doorkijkjes en slootjes.                                          


Nog een stukje over de zuiderzeedijk. Er staat een mooi briesje, dat wordt lekker zeilen naar Broekerhaven.


Op ons gemakje een goede kop koffie gedronken, boodschappen bij de Coop en om 13.00 h. los gegooid en nog even 14 liter GTL getankt. Geen slecht verbruik op 20 motor uren.

Om 13.30 h. vlotjes door de sluis, zeilen gezet en half uurtje gezeild. Dan kakt de wind helemaal in en is het een blakke plas water. Het weer is een beetje diezig, je kan Enkhuizen niet zien.


Dan maar de motor aan en rustig motorzeilend, met 4 kts, naar de overkant. De sluis in Enkhuizen draait vlotjes, we liggen met twee jachtjes in de hele grote aquaduct sluis. Nog een klein stukje naar Broekerhaven, daar meren we om 17.15 af in een boxje aan het begin van de haven.

De (vrijwillige) havenmeester komt een praatje maken, geeft tips voor wandelingen en een bezoek aan de erfgoed botenlift en schrijft het bonnetje voor het liggeld voor de "Schone Waarheid" - Euro 9,40 incl. stroom, water en WiFi en mooi sanitair. De Spar en een eetcafe op loopafstand, gratis boodschappenfietsen en mooie wandelroutes. Hier komen we nog eens terug !


Ineke maakt een forse pan met chili con carne klaar, smaakt prima, biertje/rood wijntje er bij en op tijd naar kooi.
Beetje saaie tocht vandaag, maar het haventje maakt veel goed.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten