zaterdag 5 mei 2018

2018 Mei vakantie - dag 4

Vrijdag 4 mei  -  Windstil, op de motor naar Woudsend
  • Stavoren - Woudsend. Log 14 zm, totaal 42 zm
  • Vertrek 14.00 h. h. Aankomst 17.00 h.
  • Wind: ZW 0-1
  • Weer: Onbewolkt,  zonnig, 12 gr.
Na zo'n gezellig avondje met vrienden is het goed om uit te slapen. Bij het tankstation een Volkskrantje halen en genieten van het mooie weer. Gonnie en Joost doen het ook rustig aan, om kwart over elf varen ze langs op weg naar Enkhuizen en verder huiswaarts.


Mooie wandeling over de Zuiderzeedijk, ook op het IJsselmeer is het blak, Voorjaar, dus ' kiek kiek, kacheltjes (schapen) op den diek'  


Met dat mooie weer mag een terrasje natuurlijk niet ontbreken, al waren de prijzen bij het Vrouwtje van Stavoren al afgestemd op het hoogseizoen.
Inkopen doen bij de Coop, grote nieuwe supermarkt en om 2 uur varen we richting Woudsend.  Het kleine beetje ZW wind varen we dood, zachtjes de motor aan en met 4 kts glijden we over de mooie Morra en Fluessen. 


We zijn nog nooit in Woudsend geweest, de aanloop is in ieder geval mooi, een kronkelend riviertje en een fraaie monumentale boerderij. Verderop natuurlijk een geplande wildgroei aan watervakantiehuizen.


In de passantenhaven 'de Rakken' is volop plek, we krijgen een box bij het grasveld waar ook de Valken met tentjes afmeren. Gezellig.
Prima sanitair, goede douches, schappelijke prijs (12 Euro), we komen hier zeker terug.
Na een smakelijke blauwe boordhap naar het dorp gelopen. Mooie steegjes, ddorkijkjes en aan de kade heel veel oude sleepboten t.g.v. de Friese sleepbotendag.

Om 20.00 h. is de 4-mei viering bij de Karmel kerk. Zo'n 250 mensen waaronder veel jeugd. Het was indrukwekkend met gedichten in het Fries en in het Nederlands en een mooi geblazen Last Post.

Voldaan weer naar de jachthaven gewandeld en lekker gelezen en sudoko's opgelost. Na drie dagen varen zijn we weer helemaal in een relaxed ritme. Jammer dat we zondagavond weer naar huis moeten, maar ja, Ineke werkt weer. Op maandag en dinsdag en vaak ook donderdag staat ze voor een klas met nieuwkomers in Zoetermeer. En ze vindt het fantastisch !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten