zondag 20 mei 2018

2018 Mei vakantie - dag 20

Een weekje in Leidschendam

Maandag en dinsdag mag Ineke weer naar haar klas in Zoetermeer en Albert maakt zich op dinsdag- en vrijdagmorgen nuttig als chauffeur met de Woej Buurtbus, lijn 47. Een Mercedes bus met 8 zitplaatsen. De passagiers zijn overwegend lieve oudere dames met rollator of grote boodschappentas op wieltjes. De dames, en een enkele heer, haal ik op bij verzorgingscentra en aanleunwoningen en ik zet ze netjes af bij de Jumbo, weekmarkt of de Plus. Om ze anderhalf uur later weer op te halen en de flink beladen rollators achter in de bus te zetten.
Het is altijd een gezellige en vrolijke boel, en over ziektes mag niet gepraat worden !

De seniorenbus op dinsdagmorgen


De week verloopt rustig, donderdag nog een vergadering van de vrijwilligersraad van Woej (Welzijn Oud en Jong) en vrijdag weer op de bus. 

Bij de Windmeterstore een JDC Skywatch Meteos 1 Windmeter besteld. Die kun je met een statiefklem op de railing bevestigen. Afwachten hioe het werkt !





Zaterdag op de fiets naar Scheveningen. Ineke wil naar "The Royal Wedding" kijken, daar heeft Ap geen zin in.
Bij Vrolijk, een erg prettige watersportwinkel, een nieuwe zeekaart 1801 (Noordzeekust) gekocht. De Verkeers Scheidingstelsels ( traffic lanes) naar Maasmond en naar de mond van de Westerschelde zijn in 2017 flink gewijzigd. En er zijn nogal wat windmolenparken aangelegd voor de Nederlandse en Belgische kust. Sinds een maand mag je er met een klein schip tussendoor varen, maar ze liggen niet op de bekende zeilroutes naar de Belgische kust.

In verband met de North Sea Regatta voor de kust van Scheveningen waren er leuke kortingen en acties bij Vrolijk, zoals een gratis drypack rugzak /grabbag en korting op Imray Cruising Guides. 
De fietstas zat toch voller dan gepland:








Volgend jaar willen we naar Denemarken, via de Duitse waddeneilanden en Helgoland naar Sylt en verder noordwaarts naar Thyboron. Ineke ziet er een beetje tegenop, maar met een goede wind is het goed te doen. Margreet, Margareta en Lydia kunnen haar bijpraten, zij hebben het al gedaan. 
Vanaf Thyboron dan door de mooie  Lymfjord en aan de oostkant van Denemarken rustig afzakken naar het Kielerkanaal. Daar trekken we dan een maand of drie voor uit, inclusief natuurlijk een stedentrip naar Kopenhagen.

De route van Helgoland naar Thyboron
Zondag naar het Filmhuis gefietst Aardige film, La Holandesa, met de altijd gekweld kijkende Rifka Lodeizen in een mooie rol en met schitterende beelden van de woeste Chileense natuur.
Patagonia, Peru en Bolivia staan nog op onze wishlist. Memorias dulces jamas morirĂ¡n


Morgen, 2e Pinsterdag, gaat Ap met trein en fiets naar Akkrum. Van station Heerenveen door de polders naar Akkrum fietsen en 2 dagen solo zeilen en klusjes doen, 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten