vrijdag 7 juli 2023

20 juni 2023 - Onweersbui met windvlagen van Bft 10 over Akkrum

20 juni 2023 De Schone Waardin ligt afgemeerd in Akkrum, wij zijn thuis in Leidschendam. 

's Avonds trekt er een front met heftige onweersbuien over Nederland, in Akkrum wordt Bft 10 gemeten rond 20.30 h.  Overburen in Akkrum, Günther & Gertraut bellen om 20.35 op dat de kluiver in een hevige bui bovenin is losgeslagen en wappert in de storm. 

Günther laat direct de kluiver helemaal vieren en ruimt hem netjes op in de kuip. Goede buren zijn goud waard, anders was de kluiver stukgewaaid en was er spaghetti van overgebleven. De schoten van de kluiver zijn achter de radarreflector gedraaid en hebben de Trilens er af getrokken. Die lag op het voordek, afgescheurd van de twee steunen. Dat ding weegt 2,5 kg, maar aan dek geen enkele schade.


Had je dan geen kluiverhoes rond de kluiver gedaan Ap ?  Nee, dom, dom, dom. Ik vertrok 18 juni met mooi weer uit Akkrum. De kluiver heeft een brede anti-UV strook, en is verder netjes vastgebonden met een stevige zeilband. Niks aan de hand.......

Woensdag de verzekering Veldsink in Goes gebeld : "geen probleem meneer, schaderapportje maken met een paar foto's en de schade wordt vergoed"

Donderdag naar Akkrum gereden om de schade op te nemen en te constateren dat de kluiver geen schade heeft.
Op de foto van de radarreflector is goed te zien dat de schoten van de kluiver het ding er af getrokken hebben. Tja, windkracht 10 in de beschutte haven van Akkrum, dat verwacht je toch niet in een zomerse week !


Bij Kniest een nieuwe radarreflector besteld,  heet nu Trilenzz en komt met twee aluminium ophangbeugels.
Op vrijdag 30 juni heeft Durk Kooistra de radarreflector geplaatst, we kunnen nu weer gezien worden door schepen met een radar.



In een half uurtje was de klus geklaard, zit goed vast met popnagels en loctite.
En de kluiverhoes gaat er nu altijd om als we niet aan boord zijn .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten