zaterdag 29 juli 2023

Zomer 2023 - dag 21 - Verwaaid op Helgoland

 Zondag 23 juli - Regen en wind op Helgoland

Het regent en waait de hele dag. De geplande tocht naar de Jan van Genten en Lange Anna laten we maar schieten. Bovenop die rode rots waai je helemaal uit je hemdje.

We maken een inventariserende wandeling door het dorp. Vrij rustig, veel duty-free shops, grote brede boulevard, veel appartementen with a view, Edeka supermarkt, warme bakker, paar restaurants. De "tourist trap" die we dachten aan te treffen valt reuze mee. 


Vanuit Cuxhafen kun je met een snelle catamaran veerboot in 5 kwartier naar Helgoland varen, tax-free drank inslaan, hapje eten, met het bus-treintje naar de Jan van Genten en Lange Anna, en na 4 uur stap je weer op de ferry. Prijzen vanaf € 60,-
Ook vanaf o.a. Hamburg en Bremerhaven varen veerboten.

Dick en ik kopen wat aardigheidjes voor het thuisfront en gaan een biertje drinken en hapje eten bij de Bunte Kuh. Prima visrestaurant. En natuurlijk even appen en de weerberichten.bekijken.




De Segelclub heeft prima sanitair, van de havenmeester krijg je een sleutel, en een enveloppe om havengeld in te doen.  € 16,- per nacht inclusief stroom.

De weer- en windverwachting voor de Duitse bocht is al dagen veranderlijk. We kijken morgenochtend wat de verdere plannen zijn, misschien is er een " wind window "



Geen opmerkingen:

Een reactie posten