zondag 9 juli 2023

Zomer 2023 - dag 6 en 7 - NBOA tocht naar drie oude havens aan de Eems - Verwaaid op Ameland

 Vrijdag 7 en Zaterdag 8 juli

Lekker weertje, zonnetje, aangenaam windje. We blijven een dag op Ameland om te relaxen. Ap gaat om boodschappen op de vouwfiets, Ineke brengt orde in de bakskisten zodat we weer weten wat ⅓ (nood)voorraad we aan boord hebben

Het ENO 2-pits kooktoestel heeft kuren. Je moet de regelknop van de kleine pit 4 min. ingedrukt houden tot dat het gas blijft branden. De grote pit doet helemaal niks meer. Bij Kniest heb ik twee nieuwe thermokoppels besteld en Jur komt helpen om die er in te zetten. Dat valt niet mee, de schroeven willen niet los na 22 jaar gebruik. Uitboren dus, nu kunnn de nieuwe thermokoppels worden geplaatst. 

Dat plaatsen gaat relatief makkelijk, opluchting alom. Maar helaas, het euvel is hiermee niet verholpen,  dus ligt het ergens anders aan, een thermisch magneetklepje ?

Er zit niks anders op dan een nieuwe bestellen bij Kniest en ik geef als afleveradres de havenmeester op. Geen probleem, vrijdag aflevering op Ameland. 

Vrijdag geen pakket, ik kijk op de PostNL app: aflevering bij Primera in Leidschendam ! Iemand heeft een foutje gemaakt. Via de app kun je het afleveradres wijzigen naar een ander PostNL afhaalpunt. Dat zit in Buren op Ameland. Prima, het wordt zaterdag afgeleverd. Maar helaas pas na 15.00 h. Tja, moet natuurlijk met de veerpont komen.

Rond 1600 h. gaan we naar het dorp om bij de bakker koffie met taart te nemen. Prima koffie, redelijke punt schwartzwalder torte en een klef, warm saucijzenbroodje met frikandelvulling uit de magnetron.  Factuurtje € 13,95 

's Avonds maken we een lekkere pan nasi goreng. 

Zaterdag 8 juli willen we vertrekken naar Lauwersoog. Maar de wind is pal oost, 4-5 bft. We gaan niet 4 uur tegen windkracht 4-5 beuken op de motor. Een extra (verwaai) dag op Ameland.

De stroomvoorziening op de jachthaven wordt geleverd door een "follow the sun" zonnepaneel. Mooi ding.

ĵ

PostNL meldt dat het pakketje tussen 1500 h en 2300 h bezorgd wordt bij Primera Buren. Dat is vrij ruim. Maar tot mijn stomme verbazing krijg ik om 1430 een SMS dat het pakket in Buren ligt. Op de Brompton, 15 min fietsen. Op de terugweg nog even langs de Jumbo om eten en drinken voor twee dagen te halen.

Monteren en installeren van het kooktoestel is eenvoudig. MITS het apparaat de zelfde maat koppeling heeft als de oude. En dat is natuurlijk niet zo....... 

De DHZ zaak (uiteraard van Kiewiet, alles is op Ameland van Kiewiet, Nobel of Metz),  is om 1700 dicht. OK Ap, monteer het oude komfoortje maar weer, dan hebben we in ieder geval 1 pit, zegt de schipperse.

Op 1 pit kun je prima nasi speciaal maken met een gebakken eitje. En water koken doen we nu met de 800 W waterkoker.

Morgen naar Lauwersoog, het wordt een snikhete dag, behalve op de Wadden, Joepie !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten