maandag 24 juli 2023

Zomer 2023 - dag 17 en 18 - Bemanningswissel in Delfzijl

Dinsdag 18 en woensdag 19 juli

Delfzijl is een aardige stad, die leeft van de maritieme industrie en een grote aluminium fabriek. Grootste werkgever is Wagenborg rederij. De stad maakt 's morgens een desolate indruk, veel winkel leegstand. Geen "Parel aan de Eems" maar prima om twee dagen te blijven.

De hele grote windmolens langs de invaart maken 's nachts een vreemde herrie: je hoort de wieken klapperen, met daarbij een laag brommend geluid. Je zal er maar vlak naast wonen.

De jachthaven deelt de haven met de beroepsvaart, sleepboten van Wagenborg, off-shore schepen, grote binnenvaartbakken. Levendige  haven, sweet memories.

We slenteren wat door de stad, Ineke koopt een blouse, boodschappen bij AH, Ineke zoekt de spullen bij elkaar die mee moeten aar huis en maakt de voorpiek in orde voor stuurman Dick Boesveldt, schipper van de NB24 Madame Rosa en met partner Jet al heel lang goede zeilvrienden van ons.

's Avonds eten we bij Turks rstaurant Antalya. Mooie zaak, lekker eten, prettige bediening. Komt ook op de NBOA culinaire gids in wording.

Woensdag brengt Ap Ineke naar de trein van 11.00 h. Via Groningen, bus naar Heerenveen, bus naar Akkrum, reis van twee uur. Valt nog mee. Delfzijl heeft een erg mooi station, Ineke heeft er zin in en stapt vrolijk in de trein.


Ap gaat een stuk fietsen op de vouwfiets, o.a. naar Delfparts om een paar kleine steek/ringsleutels en kikkertjes om de buiskap vast te zetten. De rits aan bb is losgescheurd en moet genaaid worden. 
Het is marktdag, nu wel een drukke winkelstraat, Ap koopt oude kaas en groningse droge worst.

Delfzijl heeft ook mooie wijken blijkt nu, of is dit Farnsum ?

Om 5 uur stapt Dick aan boord, met een zware plunjezak. Gezellig, we eten Chili con vegacarne, nemen de tochtplanning voor morgen, naar Greetsiel, door en drinken een glaasje Pinot Grigio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten