dinsdag 13 augustus 2019

2019 Zomervakantie - Dag 21 - De schone waardin komt weer aan boord

Zondag 11 augustus - Het waait nog steeds en Ineke komt weer aan boord

Ineke neemt de trein van 10.33 h. uit Den Haag en is na een reis van ruim 3 uur om kwart voor twee in Harlingen. Het boemeltje stroomt vol met passagiers die van de eilanden komen, die zijn lekker uitgewaaid ! Morgen weer aan het werk voor velen denk ik.



Ien heeft een flinke rugzak, die gaat achterop de leenfiets van de HWSV. Als we bij de haven komen is de bagagedrager leeg. Paniek !! In de rugzak zitten alle spullen van Ineke, o.a. haar tablet, nieuwe zonnebril, kleren natuurlijk en de nieuwe Bialetti koffie percolator !
We lopen en fietsen de route terug langs de Zoutsloot, over de brug, naar het station. Nergens een witte rugzak te zien. 

Ap stelt voor om in alle restaurants en cafetaria's te vragen naar een rugzak. Dat vindt Ineke geen goed idee, maar we doen het toch. 
En ja hoor, Ineke komt licht geĆ«motioneerd het chique hotel Zeezicht uit met een witte rugzak. Eerlijke mensen toch die Harlingers (of een eerlijke toerist). Gelukkig.

Aan boord heerlijke koffie gezet met de nieuwe, esthetische verantwoorde, Italiaans design, percolator.


We maken nog een kleine stadswandeling. Harlingen heeft hele mooie gedeeltes en veel oude panden zijn mooi opgeknapt.


Vooral de omgeving van de Franekerpoortsbrug is mooi en elegant. Drie oude bruggen in erg mooie staat.


In het verlengde van de Voorstraat ( de winkelstraat van Harlingen) ligt het Franekereind, een mooie gracht met een opvallend hotel.


We lopen terug langs de Singel naar de jachthaven. De eigenaar van de bootjesverhuur "Ouweseun" heeft zelf een Mondriaanbank getimmerd. Daar heeft hij z'n "Hooftkantoor".
Voor 40 Euro kun je een hele middag een open bootje met BB motor huren en alle sloten en vaarten rondom Harlingen verkennen., waaronder gedeeltes van de elfstedenroute. Een leuk idee om met een groep North Beachers te doen !


Na de wandeling tijd voor een korte siesta voor Ineke terwijl Ap een smakelijke bami maakt. Gelijk genoeg voor twee dagen, want dinsdag willen we op het Lauwersmeer aanleggen bij het Stropersgat.  

Een zeiltocht naar Vlieland zit er morgen, met West 4-5 en golven van 2 tot 3 meter in het zeegat tussen Vlieland en Terschelling, niet in. Ameland zou kunnen, maar daar zijn we vorige week al geweest.

Het wordt dus Harlingen - Leeuwarden - Lauwersmeer - Schiermonnikoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten