zaterdag 17 augustus 2019

2019 Zomervakantie - Dag 25 en 26 - Fietsen en genieten op Schier

Donderdag 15 augustus en vrijdag 16 augustus

De mooie, knusse jachthaven van Schiermonnikoog. Twee jaar geleden lagen we hier met 6 North Beaches na een NBOA tocht van Stavoren, via Akkrum, Leeuwarden en het Lauwersmeer naar Schiermonnikoog.  Hieronder een foto uit 2017


26 juni 2017 - Windroos, Parel, IJsvink, Madame Rosa, Schone Waardin en Kuum
Schiermonnikoog voelt een beetje als thuiskomen, rustig en relaxed, nauwelijks auto's en alles op maximaal 30 min. fietsafstand.Het is wisselvallig weer, soms flinke regenbuien, dan weer felle opklaringen.
De dag begint met een wandeling naar de bakker, daar staat 's morgens om half negen al een lange rij toeristen. Slimme bakker met in zijn assortiment "strandkoeken, wadlopers, waddenbrood, muesli oogjes, etc."



We huren (bijna) nieuwe fietsen bij verhuurbedrijf Soepboer en gaan het eiland verkennen. 
In de duinen is het erg rustig, er staat een stevige W wind, maar daar heb je in de luwte geen last van.



We fietsen natuurlijk naar de vuurtoren, ook deze is in opdracht van Willem III gebouwd in 1853. We willen naar de strandtent Paal 3, maar er komen weer buien aan. Terug naar het dorp om boodschappen en de krant. 



Het vervoer op Schier gaat, net zoals op de Duitse Waddeneilanden Juist, Baltrum en Spiekeroog, soms met de paardentram. Daar is het echt beleid, hier is het meer een toeristisch dingetje..



De Schone Waardin ligt op een mooie plek, direct aan de steiger. Afgelopen winter is de haven gebaggerd, nu zak je met LW nergens meer in de modder. Vrijdag zijn er vrij veel schepen vertrokken, laatste week bouwvak en in het zuiden beginnen maandag de scholen weer.



Vrijdag rond het middaguur komt de Jan van Gent binnen, de Noordkaper 31 van Joost en Gonnie, de vorige eigenaars van de NB 24 Noorderzon (nu Titaantje)
Bijna elk jaar hebben we met hen ergens een rendez-vous, het zijn echte zeilvrienden. Vanavond gaan met hen we een hapje eten en bijkletsen bij eetcafé Tox



Bij HW loopt het oostelijke havendammetje bijna onder, het is 1 dag voor springtij. Een grote zwerm strandlopers op de dam maakt veel herrie, de Drascombe daarachter ligt er al een paar dagen (en valt droog bij LW)



We hebben het goed naar ons zin op ons favoriete eiland. Prima jachthaven, twee vrolijke en behulpzame havenmeesters en mooi sanitair. We houden de weerberichten goed in de gaten, zondag 18 augustus lijkt een mooie dag te worden om naar Borkum te zeilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten