woensdag 2 juni 2021

2021 - Dag 2 - Zomervakantie - Met NBOA naar Noordpolderzijl

  Dinsdag 1 juni - Woudsend naar Gaastmeer

  • Woudsend - Gaastmeer 5 zm - totaal 19 zm
  • Vertrek 12.30 h. Aankomst 14.30 h.
  • Wind : Oost 1-2 Bft
  • Weer: Zonnig, 20 - 24 gr. C
We doen rustig aan, Ap gaat na het ontbijt om boodschappen bij de Spar, verse croissantjes en spullen om vanavond nasi te maken.
Jur en Margaretha vertrekken rond tien uur, zij gaan alvast naar Stavoren om daar met de havenmeester bordjes "gereserveerd" op te hangen voor de zes North Beaches die in de loop van de dag en morgen zullen aankomen.

Wij vertrekken om 12.30 h. De tip van Jur om het grootzeil te hijsen met de kraanlijn nog op spanning zorgt voor gemopper bij de schipperse. "waarom moet het nu anders, als het 20 jaar goed gegaan is..." Dat we zeil hijsen in de drukke vaarweg hielp ook niet mee. 

Maar als alle zeilen er weer netjes bij staan zeilen we sfeervol over de Rakken naar het Heegermeer. Koeien in de wei, vogeltjes, beetje weinig wind, maar we hebben de tijd.


Het gaat niet hard, 3 kts is wel de maximale snelheid. We besluiten om naar een van de haventjes aan het Gaastmeer te gaan, daar is het lekker open en er staat een verkoelend windje. Het is inmiddels 26 gr. C.


We meren af met de kont naar het oosten, zo waait het lekker door in kuip en kajuit. 
Ap maakt zich nuttig met noodzakelijke klussen, lifeline aan dek, smeerreep van het grootzeil inscheren, hier en daar wat smeren, van die dingen. En Ineke leest een boek in de voorpiek.....


Het is hier heerlijk rustig, er liggen nog drie andere schepen, dat is 's zomers wel anders hier.

De nasi smaakt uitstekend, de avond valt, het was weer een mooie dag. Morgen naar Stavoren om GTL diesel te tanken en dan naar de buitenhaven voor het rendez-vous met de Parel, Windroos, Kuum, Madame Rosa en IJsvink. De tocht naar Noordpolderzijl kan donderdag beginnen !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten