donderdag 17 juni 2021

Juni 2021 - Dag 13 - Zomervakantie Wadden > Dokkum

Zaterdag 12 juni - Met de bus naar Dokkum

Er staat een harde NW wind, niet lekker om nu naar Schiermonnikoog te varen. En Ap wil zeker weten dat de boordaccu goed is voordat we naar Schier en Ameland gaan. Dus de koelbox op 12 V, giek opzij zodat het zonnepaneeltje goed in de zon ligt en een uurtje of 8 laten draaien. 

Na een rustige morgen nemen we om kwart over één de bus naar Dokkum. Op 5 min. lopen van de jachthaven is de bushalte, elk uur gaat er een bus naar Dokkum en verder naar Leeuwarden of de andere kant op, naar Groningen. Ideaal !

Dokkum is een gezellige, kleinschalige stad met alle faciliteiten. Het is zaterdag, dus druk in de winkelstraten. Bij de Barbershop speelt een uitstekende 2-mans bluesband, goed sfeertje. 


Er tegenover is een bakkerszaak met een terras. Dat is de kat op het spek binden natuurlijk, prima koffie en twee grote stukken taart voor € 9,-  

We genieten van de goede blues, mooi weer, lekker dagje zo. Nog wat slenteren door de stad, mooie oude pandjes, twee molens op het Bolwerk, cadeautjes kopen voor de (klein) kinderen, van die dingen.

Om vier strijken we neer bij Pizzeria Roma voor een prima Napolitana en lasagna. Er staat een koude wind, maar hoi, hoi, vandaag is de eerste dag sinds 8 maanden dat de restaurants ook binnen gasten mogen ontvangen. 

Met de bus weer terug, die doet er 20 min. over. Jet en Dick lopen even langs de boot en we krijgen een aandenken aan Lauwersoog als dank voor bewezen (semi-tochtleiders) diensten !

De accu heeft het prima gedaan, nog 11,7 V spanning toen we terugkwamen uit Dokkum, morgen naar Schier !





Geen opmerkingen:

Een reactie posten