dinsdag 8 juni 2021

2021 - Dag 7 Zomervakantie - Met NBOA naar Noordpolderzijl

 Zondag 6 juni - Dagje relaxen op Terschelling

We hebben geen zin om heel, heel, vroeg op te staan voor de tocht naar Ameland. We blijven twee nachten hier. Op Ameland is nog geen water en stroom op de steigers dus we blijven daar maar één nacht.

's Morgens vroeg maken enthousiaste wandelaars al een mooie foto van de NB steiger in het ochtendlicht.

De dag glijdt rustig voorbij, Ineke draait een (gratis ..) was, Ap werkt aan z'n blog, we lezen wat, we maken wat dingen schoon en rond half twee vinden we het tijd voor een lunch op een terras. Ap gaat met de Brompton en fietst alvast naar restaurant De Walvis op het Groene Strand, was altijd een leuke standtent met mooi uitzicht. Maar ook hier heeft de veryupping toegeslagen, Poke Bowl en zo. Er staat buiten een rij van zeker 20 mensen te wachten. Op naar restaurant Zeezicht. Mooi uitzicht, prima eten (broodje zeegraskaas) en de gasten horen bij de "grijze golf " Het is heerlijk koel en we kijken naar het wad, over de werkeloze tjalken heen.


Nog even het dorp in om boodschappen, nee dus, De Spar gaat om twee uur dicht op zondag. Er zit dus niets anders op voor Ap om naar de Coop in Midsland te fietsen. Natuurlijk wind tegen :-(  De Brompton fietstas zit goed vol, morgen maken we nasi voor vrienden.
Om half zes houden we palaver, Dick is morgen tochtleider en geeft een paar vaaraanwijzigingen en de tijden dat we over de drie wantijen kunnen. De windverwachting is minder: N tot NO 0 tot 2. We wachten het maar af.


We maken nog wat pasta met een tomatensalade. 
Op tijd naar bed, want morgen om half vijf, in het ochtendgloren, vertrekken we naar Ameland.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten