maandag 14 juni 2021

Juni 2021 - Dag 11 Zomervakantie Noordpolderzijl

 Donderdag 10 juni - Relaxed dagje in Noordpolderzijl

Als we 's morgens wakker worden is de toegangsgeul al bijna leeggelopen. Met een beetje pech ( sterke doorstaande oostenwind, paar dagen na springtij) kun je hier zelfs een dag of 10 opgesloten liggen. 

Waarom, waarom, doen we dit eigenlijk........? (omdat het kán)


Om half twaalf maken we een groepsfoto, we bereiden ons uiteraard voor op slecht weer, harde wind, regen, kou, storm, hagel,  en passen de zeilkleding aan.


Het is stralend weer en de Franse (11 augustus 1999) eclipsbrilletjes, CD's en zelf geknutselde zonsverduistering-wcrol-kokertjes worden tevoorschijn gehaald om de gedeeltelijke zonsverduistering te zien. Nou ja verduistering, een hapje uit de zon is goed te zien, toch een leuk fenomeen. En het is "the reason for being here"

Rond half twee hebben we afgesproken voor een afsluitingslunch op het terras van het Zielhoes. Prima broodjes met garnalen, frietje er bij, gezellig. We kopen een mooi boek van de schilder Geert Beuser. 



In het Zielhoes is een expositie van een deel van zijn aquarellen en vrienden van ons kopen een mooi schilderij van hem, natuurlijk van Noordpolderzijl.

Na de lunch stapt Ap op de Brompton en fietst naar Warffum om boodschappen en natuurlijk de Warffumse "Cornetto a la crema" 

Het Groningse landschap blijft me boeien. De wijdsheid, de rechte wegen, de wind, de mooie wolkenluchten, eenzame boerderijen ( denk aan de mooie tv serie "Hollands Hoop" die hier in de buurt, en in/bij de kerk van Wierum, is opgenomen)


In dit deel van Groningen worden kennelijk veel paarden gefokt, want overal zie je weilanden met mooie, sierlijke jonge paarden


In Warffum is een mooie Spar en een goede warme bakker. Het is een terpdorp met een mooi kerkje en het openluchtmuseum van het Hooge Land moet erg leuk zijn.

Terus langs de kaarsrechte wegen, nu meer wind mee. In de verte ligt Noordpolderzijl, het gemaal zie je rechts net boven de dijk zien uitsteken.


Ineke heeft ondertussen met anderen een moedige duik genomen in de zwemvijver naast het Zielhoes, dapper hoor.

Het water zakt en stijgt, de Schone Waardin zakt in de modder en drijft, de zon komt op en gaat weer onder. Helemaal Zen, heerlijk !











Geen opmerkingen:

Een reactie posten