vrijdag 18 juni 2021

Juni 2021 - Dag 14 - Zomervakantie Wadden > Schiermonnikoog

 Zondag 13 juni - Rustig naar Schiermonnikoog

  • Lauwersoog - Schiermonnikoog 6 zm - totaal 147 zm
  • Vertrek 11.45 Aankomst Lauwersoog 14.00 h.
  • Wind : WNW 1-2
  • Weer: Zonnig 28 gr. C
's Morgens haalt Ap een kilo ongepelde garnalen bij de visboer, dat wordt vanmiddag op Schier een mooi klusje voor Ineke.
We maken er een rustige morgen van, de Madame Rosa en de Schone Waardin zijn de twee overgebleven NB 24's van de zes die aan de tocht naar Noordpolderzijl begonnen.


Alles in deze waddenhaven gaat digitaal, er komt geen havenmeester aan te pas. We hebben nog SEP kaarten uit Den Oever, die kun je hier wel gebruiken, maar niet hier opladen. Ineke klaagt dat de wc's en douches in het dames sanitair smerig zijn en gaat bij de mannen douchen. Als protest betalen we voor de 2e dag geen havengeld. 

Om kwart voor twaalf gaan we aan de langsteiger liggen om water te tanken en rond twaalf uur varen we uit, samen met Madame Rosa.
De  "keep em sailing" reddingsboot Gebroeders Luden vaart uit met een heel gezelschap. Ze gaan as verstrooien en even later zien we ze in de Zoutkamerlaag bezig met een plechtigheid.


We zijn een uurtje te vroeg vertrokken, de vloedstroom staat nog door en we schieten niet echt op. Maar met de kluiver bij maken we een paar slagen en komen uit bij het Brakzand. Nu gaat het lekker en een uurtje later zijn we op Schier.


Vandaag nog even dubbel liggen (naast een Swallow Baysailor 23, beetje vergelijkbaar met een NB24, maar zonder zeereling .....)

Het is behoorlijk warm, even relaxen dus. Ap pakt de vouwfiets en gaat een paar boodschappen halen, de haven ligt er weer mooi bij achter het droogvallende wad.


Ineke is alvast begonnen aan het garnalen pellen. Zo snel als onze moeders dat konden lukt nog niet !
Maar ze smaken prima, op een wit broodje met een toefje mayonnaise.

's Avonds kan Ap op de laptop voetbal kijken, Nederland wint moeizaam van het "topland" Oekraïne. 

Maar we zijn op het mooie Schiermonnikoog en blijven hier een dag of drie, vier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten