maandag 7 juni 2021

2021 - Dag 6 - Zomervakantie - Met NBOA naar Noordpolderzijl

 Zaterdag 5 juni - Harlingen - Terschelling met 5 NB 24's

  • Harlingen - Terschelling 21 zm - totaal 62 zm
  • Vertrek 09.15 h.  Aankomst Terschelling 14.00 h.
  • Wind : NNW - NW 3-4
  • Weer: Bewolkt na buien, later half bewolkt, 19 gr. C

's Nachts heeft het nog hard geregend, de zware onweesbuien trokken over het IJsselmeer naar het noorden. Rond half negen wordt het droog en we maken om negen uur voor en achter om door de twee bruggen te gaan. Dat ging erg langzaam en pas om tien uur zijn we bij de buitenhaven
De Windroos gaat niet verder vanwege corona vaccinatie en familie afspraken. We gaan ze missen.

Langs de Pollendam is het mooi bezeild, Ineke vindt het nog te hard waaien om de kluiver te zetten, ook de Madame Rosa waht er nog even mee.
In de Blauwe Slenk en de Vliestroom maken we lange slagen, met 2 kts stroom mee schieten we aardig op, maar de zee is knobbelig door wind tegen stroom. Als de wind afneemt zetten we de kluiver er bij, heerlijk zeilen zo.
We draaien om 13.30 h. het Schuitengat in, heerlijk rustig met een knik in de schoot en, na de kentering, flink stroom mee.

Voor ons ligt de Parel, achter ons komen de Madame Rosa, Kuum en IJsvink


We zeilen rustig langs de Brandaris, altijd een mooi gezicht om Terschelling aan te lopen.


Na zo''n eerste reis op zee zijn we moe & tevreden. De havenmeester heeft voor ons mooie plekken gereserveerd aan de (verste) platbodem steiger. Wel een rot end lopen naar de douches, maar met een mooi uitzicht op het wad.


Het is zaterdag, er liggen veel érg grote jachten, veelal gebruikt als vakantiehuis. Vanaf dit jaar heeft de jachthaven de seizoens- en maandabonnementen afgeschaft, dus die 16 m. jachten moeten nu ook betalen per m2. Mooi zo, dan wordt het weer een echte passantenhaven en geen drijvend bungalowpark.

We maken Penne Amatriciana, lekker wijntje er bij. Morgen varen we nog niet door naar Ameland, iedereen wil graag een dagje extra op Terschelling,
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten