dinsdag 8 augustus 2017

Dag 49 - Zomervakantie 2017 - Van Akkrum naar Edam

Zaterdag 5 aug. - Een lange tocht naar Edam

  • Vertrek uit Akkrum : 09.15 h.
  • Aankomst Edam : 20.15 h.
  • Log : 58 zm. Totaal 408 zm
  • Wind WZW 3  later aantrekkend naar WNW 4-5
  • Bewolkt, later zonnig, 22 gr.C.
Op tijd weg uit Akkrum want we willen Enkhuizen halen vandaag. Ap haalt een krantje bij het havenkantoor en verse broodjes bij de bakker.
De wind staat weer eens in de verkeerde hoek voor het stuk naar Stavoren, dus dat wordt het eerste stuk op de motor.

De Sneekweek is begonnen, we omzeilen de wedstrijden door via de bij NBs beroemde Holle Greft naar het Pr. Margrietkanaal te varen.



Pas op het Heegermeer en de Fluessen gaat de fok erbij. Om 15.15 h. schutten we vlotjes door de oudere sluis van Stavoren, ons bootje kon nog net mee. Op het IJsselmeer staat een mooie W 4, we zeilen in minder dan twee uur halve wind  naar Enkhuizen. Met zo'n mooie wind en het zonnetje er bij besluiten we om naar Edam te varen, dan is het morgen nog maar een klein stukje naar Durgerdam.
Het klaart helemaal op en bijna voor het eerst deze vakantie zeilen we in korte broek en T-shirt.


Het gaat wel wat harder waaien, maar uit het WNW, Edam is prima bezeild.

Om 20.00 h. lopen we de oude havenmond van Edam binnen en vinden een kleine box bij de WSV Windvang. 10 min. later trekt een bui over, maar wij liggen prima hier.
Na het overtrekken van de buienlijn krijgen we een spectaculaire zonsondergang, net als we aan een maaltje Soto Ajam met rijst zitten. Ineke maakt nog gauw een foto.


Het was een mooie maar lange dag met bijna elf uur varen en 59 zm op de log, maar we zijn lekker opgeschoten en we hebben heerlijk gezeild met soms 6,5 kts op het log.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten