donderdag 3 augustus 2017

Dag 41 t/m 47 - Zomervakantie 2017 - Weekje thuis

Donderdag 3 augustus - Leidschendam

Een week thuis in Leidschendam heeft ook z'n voordelen: geen huurfietsen, maar onze eigen Gazelles met de goede framehoogte, een ruime keuken met alle apparatuur, een groot bed en grote televisie en alle tijd voor bezoek aan/van vrienden en zoon en dochter.

Bij thuiskomst bleek de (bijna lege) koelkast stuk, kapotte thermostaat. Dat werd snel opgelost door een aardige, goede monteur die ook spullen bestelde voor de verlichting van de afzuigkap en nieuwe setjes voor de versleten gasbranders.

Ap doet met veel genoegen inkopen bij de watersportwinkel in Scheveningen: blokje met hondsvod voor de 2-loper van de fokkeschoot, nieuwe oprollijn voor de kluivertrommel, RescueMe noodlicht ( i.p.v. vuurpijlen), clamcleats voor de kraanlijn en de veiligheidslijn van de zwemtrap. Kleine blokjes en clamcleats voor lijntjes om de keerfok bak te kunnen zetten, sluitingen voor de fok en een rvs haakje voor de ophaallijn van het midzwaard, twee relingkikkers voor de grote stootwillen en 4 borden van de AH actie. Het is maar goed dat we nog steeds vakantiegeld krijgen.....


Ineke leeft zich uit om van de grote groene kuipkussens 4 kleinere kussens te maken, werkt met veel plezier de tuin bij, zoekt vriendinnen op en draait ondertussen de ene was na de andere.
Voor Ap ligt er nog wat schrijfwerk voor Stichting Leergeld.

Judith komt twee keer langs en eet gezellig mee van de tongetjes uit Scheveningen, Stephan komt twee dagen over uit Toulouse en gaat mee naar de film ('Dunkirk', viel nogal tegen, zelfs in IMAX) en Ineke voert lange telefoongesprekken met Sandra op Malta.
We gaan heerlijk eten bij goede vrienden in Delft en Ap heeft bijna elke dag contact met een vriend in Oudenbosch die is opgenomen in het ziekenhuis met problemen aan z'n voet.

Ondertussen houden we natuurlijk de weerberichten goed in de gaten en Ap maakt een dagelijkse studie van de beroemde Bracknell weerkaarten van de MetOffice. In oktober gaan we samen naar een meteocursus om deze fijne kaarten beter te kunnen interpreteren:

5-daagse Bracknell weerkaarten

Zoals het er nu uitziet gaat het vandaag (donderdag) flink waaien, morgenochtend ook nog veel wind, maar morgenmiddag prima weer om van Akkrum naar Stavoren te varen.
Daarna richting Durgerdam, IJmuiden en zuidwaarts naar Zeeland en de Belgische kust.



We houden jullie op de hoogte !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten