vrijdag 18 augustus 2017

Dag 60 - Zomervakantie 2017 - Met Openbaar vervoer naar Oudenbosch

Donderdag 17 aug. -  Met streekbus en gewone bussen : 19 km in 2,5 uur !

Van Dintelsas naar Oudenbosch is 18 km fietsen, maar het was deze donderdag regenachtig en er stond een flinke ZW wind, 36 km fietsen was geen optie.  Niet getreurd, Nederland beschikt over uitstekend openbaar vervoer.....
12.15 h. : Van Dintelsas eerst 20 min.lopen naar de bushalte, dan 10 min. met de streekbus naar Dinteloord, 30 min. wachten op de bus naar Oud-Gastel (goede koffie en koffiekoeken bij de AH). In Oud- Gastel overgestapt op de bus naar Oudenbosch, die stopt vlakbij de straat waar onze vrienden wonen. Maar deze week niet..., de halte is tijdelijk opgeheven i.v.m. wegwerkzaamheden. Op station Oudenbosch uitgstapt en nog 20 min. lopen naar onze vrienden. Om 15.00 h. stapten we daar binnen, een reis van bijna drie uur. Zo kom je nog eens ergens.

Met onze vriend gaat het gelukkig een stuk beter nu hij twee dagen thuis ligt. Het is gezellig en ook een beetje emotioneel en na twee fijne uren samen brengt een van de drie dochters ons in 20 min. weer terug naar Dintelsas.

Voldaan nemen we een borrel aan boord en een uurtje later zitten we in het havenrestaurant ' Overstag' aan een goed 3-gangen menu met lekkere capaccio en calamares van de Sligro. OK, spaghetti vongole moet je niet in Dintelsas eten maar bij Vittorio in Trastevere, maar het is gezellig en de bediening is OK.

We gaan opgelucht en voldaan naar bed, morgen naar Midelharnis want met harde wind de komende dagen in de ZW hoek is Colijnsplaat / Middelburg met de boot geen optie meer. Wel met de bus ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten