maandag 21 augustus 2017

Dag 61- Zomervakantie 2017 - Naar Vlissingen met OV

Zaterdag 20 aug. - Familie en vrienden bezoeken in Vlissingen

Vanuit Middelharnis gaat het met twee keer overstappen vlotjes naar Goes, een aardige bustocht langs bekend terrein: Grevelingen, Keeten, Oosterschelde, 15 jaar hebben we daar gevaren vanuit Herkingen voordat we Akkrum als thuishaven kregen.
Vanaf de Oosterscheldebrug heb je een mooi uitzicht over de aanloop naar Zierikzee, er staat een ZW 5-6, we zijn blij dat we daar niet tegenop hoeven te boksen met de Schone Waardin.


In Goes de trein naar Middelburg en daar twee OV fietsen uit de automatische stalling gehaald. Nou, dat gaat niet zo vlotjes, je moet heel wat handelingen verrichten met je OV kaart en de 'fietssleutelrondechipkaart' voordat je twee fietsen hebt. Maar ze rijden prima en het kost een habbekrats. Bij Mies een bloemetje gehaald en naar trotse opa en oma Feike en Marijke die een morgen op kleindochter Faya passen. Later kwamen ook zoon Bart en dochter Nienke langs en werd het een erg gezellige lunch.

De rest van de middag heeft Ineke nog oude buren en een vriendin opgezocht en Ap heeft een rondje Vlissingen gefietst en bij de Praxis RVS schroeven gekocht.

In Middelburg op het station een stevige kop soep en weer met trein en bus naar Middelharnis, binnen anderhalf uur liepen we bij de AH boodschappen te doen.

Vandaag is de finish van de Omloop van Goeree Overflakkee, in 2003 heeft Ap die, in estafettevorm, met een team van WarChild gelopen. Het was dit jaar de zwaarste sinds tijden met veel wind, regen en kou.

De Omloop is een wandeltocht van 110 kilometer over het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Deze tocht moet binnen 24 uur afgelegd zijn. In deze 24 uur worden alle elementen van Goeree-Overflakkee getrotseerd. Zo gaat de toch over het strand en door unieke natuurgebieden zoals de slikken van Flakkee. Het is een uitputtingsslag, maar alles wordt gegeven om deze uitdaging te volbrengen en bovendien wordt er een bijzonder goed doel mee gesponsord. 

Aan boord de AH 'soort-van-roti' opgegeten en plannen gemaakt voor de terugtocht naar Akkrum.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten