vrijdag 25 augustus 2017

Dag 65 Zomervakantie 2017 - Edam naar Stavoren

Woensdag 22 aug. - Zomerse temperaturen !

  • Edam - Stavoren  Log 32 zm , totaal 591 zm
  • Vertrek 11.00 h. Aankomst 17.30 h.
  • Wind: oost 3-4
  • Weer: Zonnig, licht bewolkt, 22 gr.
Om 11.00 h. gooien we los en varen de haven uit. 
'Hey Albert, goede reis' klinkt het. Het is Jan Derks die in het havenkanaal ligt met z'n jacht 'Carbonara'. 

Van Edam naar Enkhuizen is het nog 3 uur zeilen en er staat een vervelende golfslag, dus Ineke voelt zich niet erg senang.
De sluis in Enkhuizen varen we als laatste schip binnen, voorin de sluis is nog ruimte zat, maar twee grote jachten durven niet door te varen tot het eind van de sluis en blokkeren de rest. Wij duwen zachtjes door, de kluiverboom doet wonderen, en kunnen nog makkelijk mee.

Van Enkhuizen naar Stavoren is het 10 zm. De wind is Oost 3 en met grootzeil, fok en kluiver goed getrimd vaart de Schone Waardin zichzelf en hoef ik de helmstok maar heel af en toe een tikje te geven. Heerlijk zeilen en voor veel NB24 bezitters een herkenbaar gevoel.

Ook in Stavoren staat de sluis al open en we schutten vlotjes. In de binnenhaven is het erg vol, maar achter de Koebrug is volop plek en we meren af bij Cafe Max voor de deur !


We liggen hier prima en een uurtje later zitten we aan een tafeltje voor het raam. Ruim twee maanden geleden zaten we hier met 16 bemanningsleden van 8 North Beaches aan het begin van de NBOA tocht. Carla en Roeli konden het zich nog goed herinneren, 16 personen is voor Cafe Max een hele grote groep ! 
Een week later zat hier Sybren met twee zeilmaten en ook Gonnie en Joost zijn vaste bezoekers !


Het is gezellig, er zitten nog meer zeilers, o.m. het stel van de grote stalen Noordkaper waar we in Borkum naast lagen.

Na een uitgebreide maaltijd, broodjes met tapenades, entrecote, sateetjes en zo, is de verleiding om een dessert te nemen te groot, het is per slot een van de laatste dagen van de vakantie. Na WhatsApp advies van Jur wordt het ijs met boerenjongens !


We stappen zo vanuit de kroeg op de boot.
Nog even naar de Slimste Mens kijken en op tijd naar bed. Morgen het laatste stukje naar Akkrum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten