vrijdag 18 augustus 2017

Dag 60- Zomervakantie 2017 - Pittig zeilen op het Haringvliet

Vrijdag 18 aug. : Het waait harder dan we denken
    • Dintelsas - Middelharnis  20 zm,  totaal 564 zm
  • Vertrek 14.15 h. Aankomst 18.15 h.
  • Wind: WZW 4-5 in vlagen W 6
  • Weer: Half bewolkt, 21 graden
Rustig opstaan, met de havenfiets verse broodjes, de krant en boodschappen halen in Dinteloord en plannen maken voor de komende dagen. Ineke wil graag naar Vlissingen om het graf van haar vader en moeder te bezoeken en een vriendin op te zoeken. En natuurlijk even langs Ap's broer en schoonzus Feike en Marijke in Westerzicht. Vanuit Dintelsas zijn de busverbindingen nou niet bepaald optimaal, maar vanuit het mooie haventje van Middelharnis gaat het met OV vlotjes naar Goes. 

Om 13.00 h. stopt het met de (hevige) regen, er komt een waterig zonnetje, we laten de boot opdrogen en gooien om kwart over twee de trossen los.

De 'blauwwiersluis' van Dintelsas schut vlotjes, er staat een stevige WZW wind en met alleen de kluiver lopen we met 5 kts richting Volkerrak sluis. Ook daar vlotjes schutten en met alleen grootzeil en fokje kunnen we redelijk scherp aan de wind onder de Haringvlietbrug richting Tiengemeten zeilen. Het valt ons op dat er drie boerderijen op Tiengemeten gerestaureerd zijn. Bezoekerscentrum, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, er staan busjes en auto's bij het veerhaventje ? Plezierjachten mogen er niet meer aanmeren, nou ja dat is misschien maar goed ook, anders zou het ook een BBQ eiland worden.


Onder Tiengemeten hebben we beschutting tegen de harde wind en we zwaaien vrolijk naar het autoveer (?) naar Tiengemeten.


Het zonnetje komt steeds meer door en eenmaal uit de beschutting van het eiland ploegt de Schone Waardin scherp aan de wind en behoorlijk schuin. Ineke vindt het maar zozo, maar eenmaal onder de zuidoever neemt ze de helmstok over en zeilt geconcentreerd naar de havendam van Middelharnis.


Heerlijk rustig in de beschutting van de vaste wal laten we de zeilen zakken en varen het sluisje binnen. 


Aan het eind van het havenkanaal is dezelfde box vrij die we vorige week hadden. We liggen hier weer prima, Ineke rust even uit van alle emoties en Ap maakt een pan nasi met pindasaus. Om 20.00 h. trekt een windfront over en waait het even Bft 8, maar wij zitten droog en warm in de kajuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten