dinsdag 8 augustus 2017

Dag 50 - Zomervakantie 2017 - Van Edam naar Durgerdam

Zondag 6 aug. - Een zondag op het Markermeer

  • Vertrek uit Edam : 10.15 h.
  • Aankomst Durgerdam : 13.45 h.
  • Log : 19 zm. Totaal 427 zm
  • Wind W 3-4
  • Zonnig, 21 gr.C.

Schitterend weer, zonnetje, windje, goede temperatuur. We doen rustig aan, het is tenslotte zondagmorgen. We komen graag bij de WSV in Edam. Altijd is er wel een boxje voor een scheepje van 7 meter, mooi sanitair en prima leenfietsen (tegen een kleine bijdrage) om naar het dorp te fietsen.
Om 10.15 varen we de havenmond uit, zeker van plan om hier deze zomer een paar dagen terug te komen.


Snel komt het Paard van Marken dichterbij, we lopen als de brandweer met alle zeilen bij en hebben veel gemak van de tweeloper op de fokkeschoot.


Volendam is zo te zien nog in zondagsrust, al ben ik bang dat de Chinezen zich daar weinig van aantrekken.


Na het ronden van het Paard gaat de kluiver er af en sturen we zo scherp mogelijk aan de wind richting IJmond.


Een motorjacht met een kapotte keerkoppeling wordt door de KNRM naar Volendam gesleept. Mooie club waar m'n goede marinemaat Sipke nog heel lang directeur geweest is.


Over marine gesproken, we komen de Mahu tegen, een prachtige, door vrijwilligers gerestaureerde ondiepwater mijnenveger. Alles nog in originele staat, inclusief al het mijnenveegtuig.
Op een zusterschip Hr.M. Lacomble was ik in 1971-1972 oudste officier. De Mahu ligt bij de NDSM en is te bezoeken, gaan we zeker doen, Nog een keertje een borrel doen in de kleine longroom ?


De wind krimpt naar ZW, we komen bij Pampus uit en moeten nog even kruisen naar Durgerdam. In de IJmond de motor bij, dat liep niet echt lekker in de hoge toerentallen maar met 3 knopen komen we ook in het mooie haventje van Durgerdam. Dick en Jet hadden bij de havenmeester een mooie box geregeld en kwamen natuurlijk aan  boord voor een afmeerborrel.


Daarna met z'n vieren naar hun mooie oude huis in Amsterdam Oost, gezellig gekletst over film, cultuur, zeilen en het leven en de dag in stijl afgesloten met heerlijke stamppot andijvie met spekjes en Jet's beroemde gehaktballen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten