vrijdag 25 augustus 2017

Dag 66 - Laatste dag Zomervakantie 2017 - De Friese meren

Donderdag 24 aug. - Naar de thuishaven Akkrum
  • Stavoren - Akkrum . Log 29 zm , totaal 520 zm
  • Vertrek 09.10 h. Aankomst 15.30 h.
  • Wind: West 3-4
  • Weer: Licht bewolkt, zonnig, 21 gr.
We liggen in het achterste deel van de binnenhaven. Even verderop zijn twee nieuwe havens gegraven met nieuwe ligplaatsen, je loopt daar zo naar de grote Coop supermarkt.
Om 09.05 h. draait de Koebrug en 10 min.later liggen we bij de brandstof steiger en tanken 26 liter GTL diesel. Zo weinig diesel hebben we verbruikt deze laatste 5 weken, inclusief twee keer het hele Noordzeekanaal over en eergisteren van Durgerdam naar Edam op de motor.

Na de brug bij Warns hijsen we de zeilen. De hele tocht naar Akkrum is mooi bezeild en met de kluiver uitgeboomd is het heerlijk relaxed zeilen over de Fluessen en het Heegermeer.


In Noord-Nederland is het nog schoolvakantie en bij Heeg zijn veel zeilscholen actief. Altijd een leuk gezicht die groepen Optimisten, Lasers en Bic's

We zeilen vlotjes door de Jeltesloot en het PM kanaal en natuurlijk via de Holle Greft naar het Sneekermeer. Daar is het druk met Valken, Lasers en andere open zeilboten, maar we kunnen lekker doorzeilen.

Om 15.30 meren we af in onze box K14 in Akkrum. Het is prachtig weer en we besluiten om rustig aan te doen en morgen pas naar Leidschendam te rijden.
Beetje opruimen, kleine siesta en Ineke haalt bij La Ruota een pizza en Penne Arrabiata. 

Het was een prachtige, lange zeilvakantie en de Schone Waardin heeft ons weer op mooie, avontuurlijke en soms emotionele plekken gebracht !

Nu weer tijd voor vrijwilligerswerk op Buurtbus 47, bij Stichting Leergeld en in de vrijwilligersraad van WOEJ.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten