maandag 14 augustus 2017

Dag 57- Zomervakantie 2017 - Haringvlietdam naar Middelharnis

Maandag 14 augustus :  Met weinig wind naar Middelharnis
    • Haringvliet  - Middelharnis 9 zm, totaal 525 zm
  • Vertrek 11.15 h. Aankomst 13.45 h.
  • Wind: ZO 1-2
  • Weer: Licht bewolkt, zonnig ,22 graden
Het is heerlijk liggen aan zo'n meerboei en makkelijker dan voor anker gaan. Je pakt het handvat, lijntje er door en klaar. Het wordt veel gebruikt door gezinnen die een dagje aan de mooring gaan liggen en lekker zwemmen en met bootjes spelen en ' s avonds weer naar de thuishaven. De meeste kans op een vrije meerboei dus na 19.00 h.


We genieten van de rust en van de vogels in het natuurgebied vlakbij. Heel wat anders dan het 'pseudo-mondaine' Scheveningen.

Om 11 uur maakt Ineke los en varen we rustig op de motor het Haringvliet verder op. Aan bakboord glijdt Hellevoetsluis voorbij, een mooie oude vesting- en marinestad met aan alle kanten toeristische infrastructuur, inclusief 3 jachthavens een groot appartementencomplex en een 'mediterraan' vakantiehuisjesdorp.. 



In het havenkanaal kon je trouwens, buiten het seizoen, mooi liggen in het oude centrum, ik weet niet of dat nog steeds mag. Een bezoek aan het unieke, vernuftige 18e eeuwse droogdok van Jan Blanken is een must. Dit droogdok is trouwens nog steeds operationeel.

Na 2 uur varen draaien we de havenmond van Middelharnis binnen, het oude sluisje wordt alleen gebruikt bij erg hoge waterstand door veel aanvoer van de rivieren. Er is wel een fietsersbruggetje en de bediening ervan is nogal warrig, rood is wachten, geen licht is doorvaren !



We vinden een mooie box bij de WSV aan de oostkant van het 2 km lange kanaal, vlak bij het centrum. Aardige havenmeester, prima sanitair en een heel gezellig stadje met veel winkeltjes, mooie oude pandjes, een streekmuseum en terrasjes aan de oude haven. Na een paar uurtjes luieren aan boord wandelen we het stadje door, doen wat boodschappen bij de Plus en besluiten de middag met een wijntje en een portie bitterballen op een mooi terras aan de havenkom.
Goede plek dat Middelharnis !






Geen opmerkingen:

Een reactie posten