zondag 9 juli 2017

Dag 20 - Zomervakantie 2017 - Geen wind op Juist

Vrijdag 7 juli - Bijna windstil op Juist

De voorspelde W 2-3 bleef uit, het was 's morgens om half acht windstil en broeierig en boven Juist trok een onweersbui langs. Geen weer om uit te varen naar Baltrum, de motor gebruiken we zo min mogelijk.
We blijven nog een dag op Juist, morgen draaist de wind echt naar W. We doen heel de dag rustig aan. De kombuis is aan een schoonmaak toe. Let op de nieuwe technische hoogstandjes: de mahoniehouten afwasplank en de buitenspeaker van de marifoon.


De fietsen hadden we donderdagavond al ingeleverd, vandaag dus een wandeldag. Lekker over de waddendijk om boodschappen te doen en op de koffie met rabarkerkuche bij de warme bakker. Het strand, met de kleurige "strandkorben" ligt er vrolijk bij, het strand is breder dan het eiland. Van de jachthaven naar het strand is maar 500 m. !


Er zijn altijd klusjes aan boord,. Het rubber van het voorluik is na 17 jaar zout en wind oud en verweerd en laat los. Dat rubber verkopen ze hier niet, dus tijdelijk met bisonkit vastgezet. Verder een stuurstandhouder ontworpen. Die gebruik je om even rechtdoor te varen bij b.v. zeil zetten als je solo zeilt en tijdens een sanitaire activiteit.
Let ook op de handige Brabantia wasknijperzakjes voor camera, brillen, etc.


Bijna elke avond speelt een kamerorkest uit Budapest in het park vlak bij de haven. Aardige muziek van Mozart en uit My Fair Lady ( "I feel pretty, o so pretty ........" )


Om 21.00 komt de veerboot aan uit Nordeich. Dat is altijd een vrolijke boel en een heel gesleep met de bagagekarretjes van de pensions en rolkoffers .



Om 22.00 h. vaart de Frisia II weer uit. Wij varen morgen naar Baltrum, de weerberichten beloven NW 3-4 , fris,  maar een lekker zonnetje.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten