donderdag 13 juli 2017

Dag 24 en 25 - Zomervakantie 2017 - Zon, regen en wind op Juist

Dinsdag 11 juli en woensdag 12 juli -  Het weer laat zich van alle kanten zien !

Na een redelijk enerverende middag en avond in en uit de modder en het verhalen van het schip midden in de nacht konden we dinsdagmorgen lekker uitslapen.
Er trok een enorm regengebied traag over Nederland en NW Duitsland. Hier op de wadden viel het nog mee, maar in de Randstad is veel wateroverlast geweest. Hadden wij geen last van, maar ook hier kwam het water met bakken uit de hemel, "raining cats and dogs".

Mooie gelegenheid om een was te draaien. Dat is goedkoop in deze jachthaven, Vijf Euro voor een was draaien en drogen. Toen het zonnetje om een uur of elf doorbrak had Ineke zelfs de moed om het berghout op de kont en aan stuurboord schoon te poetsen. We liggen haast nooit over stuurboord afgemeerd in zo'n grote box, dus nu waseen mooie gelegenheid.


Na de regen loopt het dorp weer aardig vol met kurord toeristen en dagjesmensen. Wij vonden een mooi plekje op het balkon van een koffiehuis en hadden mooi uitzicht op het pleintje (waar altijd kinderen in de vijver met hun mini-zeilbootjes aan het spelen zijn), het Hongaarse ensemble speelde vrolijke walsjes en bij de haven lag de veerboot naar Nordeich te wachten.



Een beetje truttig en oubollig is het hier wel, maar we vermaken ons altijd prima.


Terug aan boord nog wat opruimen en schoonmaken en tijd voor een koud wit wijntje.
's Avonds uit eten in het havenrestaurant. We hadden niet van te voren gereserveerd, maar aan de gezellige bar smaakten de visjes ook uitstekend.

De volgende morgen stond en om 9 uur al een noordenwind 6 en rond 1 uur was de wind aangewakkerd tot Noord 8. Lekker uitwaaien op het strand, ijsje eten bij de "Strandhalle" en genieten van het heldere weer en opboksen tegen de storm.


Er was zelfs bij deze stormachtige wind nog een eenzame kitesurfer bezig. Respect man !

De strandkorben waren leeg, op een enkeling na die natuurlijk voor een hele week zo'n ding gehuurd had. Heel sympathiek dat ze de strandstoelen als de Italiaanse vlag hadden neergezet. "Dolce ricordi"



Ondanks, of dankzij, de regen en de storm was het een mooie dag. Morgen eerst de weerberichten bestuderen en dan mogelijk rond de middag naar Borkum.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten