vrijdag 14 juli 2017

Dag 26 - Zomervakantie 2017 - Van Juist naar Borkum

Donderdag 13 juli - Met mooi weer en weinig wind naar Borkum

  • Vertrek Juist 13.00 h. 2 uur voor HW  
  • Aankomst Borkum 16.30 h. 1.15 h. uur na W
  • Log : 15 zm  Totaal 213 zm
  • Minste diepte 1,20 m. bij begin Nordland WfW
  • Wind: NW 2-3, afnemend tot NW 1 
  • Licht bewolkt, zonnig, 18 gr. C.
Het is vandaag pas om 15.00 h. HW, dus een relaxte morgen. Broodjes kopen en Ineke schrijft ansichtkaarten (ja, die bestaan nog..) en doet ze op de post.
Om 13.00 h. gooien we los en kunnen in de havenmond al de zeilen hijsen. Even lopen we vast bij een afgebroken prik (dus geen sb maar bb) maar met het opkomend water zijn we na 10 min. weer los. Ineke vindt het maar niks !

Het is stralend weer en er staat een zwak windje. In het Nordland WfW snel de kluiver er bij en we lopen nog 4 knopen op de GPS. Het log doet het niet, er zal wel te veel modder in het radertje zitten.

Alles is bezeild met deze NW wind, zelfs over de Memmertbalje en de Osterems.Vlak voor de aanloop van het Borkumer WfW moet de motor even 10 min. bij want de flinke vloedstroom zet ons naar het ZO weg. 
Bij de oostpunt van Borkum liggen wat zandbanken, daar staat een beetje branding en natuurlijk liggen er zeehonden !


Het gaat kronkelend langs de grote prikken naar het wantij, waar nog 2 m. water staat zo vlak na volle maan. In de verte ligt Borkum met de twee markante windmolens

Om half vijf meren we af in een box aan de middensteiger. Er liggen meer Nederlanders, o.a. drie Noordkapers en de Cornish Crabber met de twee dames die we ook al op Schiermonnikoog zagen.
Het zonnetje schijnt, we liggen met de kop in de wind, tijd voor een afmeerborrel en later een Hollandse rijsttafel klaarmaken. Op Juist hadden we al boodschappen gedaan want hier op Borkum is de dichtsbijzijnde winkel de Lidl, halverwege de jachthaven en het stadje.

' s Avonds nog een wandeling over het westelijk havenhoofd. De punt van dat havenhoofd is versterkt met de brokstukken van een opgeblazen bunker uit WO 2. Onderin rechts op de foto zie je nog de restanten van een geschutskoepel. 


Je kijkt vanaf die westpunt mooi naar het baken aan het begin van de Fisherbalje en naar de jachthaven. Het is LWS, Laag Water Spring, en in de jachthaven kun je goed zien dat het in de zuid- en westkant vrij ondiep is en daar ook boten droogvallen. In de noordkant van de haven, waar wij liggen, heb je daar geen last van

"Het was een schone dag "



Geen opmerkingen:

Een reactie posten