vrijdag 28 juli 2017

Dag 39 - Zomervakantie 2017 - Harlingen naar Workum

Woensdag 26 juli - Met weinig wind naar Workum

  • Vertrek Harlingen 13.45 h. 1 uur na HW
  • Aankomst Workum 18.30 h 
  • Log : 19 zm  Totaal 331 zm
  • Minste diepte 2,00 m. in de Boontjes
  • Wind: ZW 1-2 later windstil 
  • Licht bewolkt, zonnig, 22 gr. C

Het belooft een mooie zeildag te worden, met een lekker W windje. 's Morgens haalt Ineke verse broodjes en de Volkskrant. Rustig ontbijten, wat klusjes, opruimen en Ap zet het voorstag wat door. De havenmeester vraagt of we aan de kop van de haven willen gaan liggen, want de eigenaar van de box komt terug. Leuke plek, het is een komen en gaan van schepen door de smalle havenmond (4,60 m.) een Engelse channel boat past er maar net in !


De sluis draait vlotjes en om kwart voor twee zijn we in de buitenhaven. Alle zeilen hijsen en bakboord uit de Boontjes in. De wind was niet W maar ZW, afwisselend zeilen en motorzeilen dus. 

In de voorhaven van Kornwerderzand gaan we nog even langszij de Kia Ora die uit Ameland komt na een reis van twee maanden naar Denemarken en de Duitse wadden.

Op het IJsselmeer valt de wind helemaal weg, stuurautomaat en motor bij en we leggen de laatste 8 zm naar Workum rustig af. Voor het eerst sinds ruim 5 weken weer zoet water onder de kiel.




De aanloop naar Workum is lang en smal, bij de grote jachthaven It Soal tanken we 15 liter GTL diesel in de tank en 10 liter in de kleine jerrycans. We hebben in 5 weken niet meer dan 15 liter diesel verbruikt, inclusief de reis binnendoor van Staveren naar Lauwersoog.

De sluis in Workum gaat direct open en we vinden een (grote) box in de passantenhaven.
Als afscheidsdiner een etentje bij de plaatselijke pizzeria op het kerkplein. Mooi stadje, we komen hier zeker terug om het Jopie Huisman museum en het Warkums Erfskip te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten